Σα. Οκτ 31st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σαν ταινία! Κορυφαίος Τούρκος δημοσιογράφος πέρασε στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τον Ερντογάν!

1 min read

Στην Ελλάδα κατέφυγε για να γλιτώσει από τον Ταγίπ Ερντογάν ένας κορυφαίος Τούρκος δημοσιογράφος, που εργάζεται σε πολύ γνωστή και μεγάλης κυκλοφορίας ημερήσια εφημερίδα της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Yeni Yasam, πέρασε πριν από λίγες ημέρες μέσω του ποταμού Έβρου στην χώρα μας και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος είναι κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής εφημερίδας Yeni Yasam, και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, στην περιοχή των Φερών λίγο μετά την γιορτή των Θεοφανείων. Στους αστυνομικούς είπε πως διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 χρόνων και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την περίπτωση του ενδιαφέρθηκε μάλιστα άμεσα και η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων, που ήρθε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να τον βοηθήσει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Λίγες ημέρες μετά την είσοδο του στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας, όπου και υπέβαλλε αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Η περιπέτεια του Τούρκου δημοσιογράφου κρατήθηκε μυστική προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Τον ανέλαβε δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης ο οποίος και κατάφερε να διεκπεραιώσει γρήγορα και αποτελεσματικά όλες τις διαδικασίες. Αφού υποβλήθηκε η αίτηση χορήγησης ασύλου, ο Τούρκος δημοσιογράφος έμεινε ελεύθερος και έφυγε από τον Έβρο. Άγνωστο παραμένει έως αυτή την ώρα αν ο άνθρωπος αυτός που διώκεται όπως και χιλιάδες άλλοι από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, έμεινε στην Ελλάδα ή μετέβη σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή: Evros-news.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.