ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου Τα σημαντικότερα γεγονότα

1 min read

Σαν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

1882: Ο Τόμας Eντισον στολίζει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια.

1915: Γεννιέται ο Νίκος Μπελογιάννης, Eλληνας κομμουνιστής ηγέτης. (Θαν. 30/3/1952)

1927: Στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων).

1953: Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος συναντάται με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Ιντεν, στη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για το Κυπριακό. Υπάρχει διάσταση απόψεων, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του τελευταίου ότι για τη βρετανική κυβέρνηση «δεν υφίσταται Κυπριακό ζήτημα, ούτε εις το παρόν, ούτε εις το μέλλον».

1963: Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «Λακωνία», συμφερόντων Γουλανδρή, πιάνει φωτιά και βυθίζεται δύο ημέρες αργότερα στα ανοιχτά των νησιών Μαδέρα στον Ατλαντικό, προκαλώντας τον θάνατο 128 ατόμων.

1989: Επειτα από μία εβδομάδα αιματηρών διαδηλώσεων, ο Ιον Ιλιέσκου αναλαμβάνει την προεδρία της Ρουμανίας, θέτοντας τέλος στο κομμουνιστικό καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου.

2013: Ξεπερνά τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάζεται και καταναλώνεται στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.