ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σαμοθράκη: Στα όριά τους τουρίστες και κάτοικοι από τον νέο αποκλεισμό

1 min read

Από το Σάββατο δεν έχει φτάσει κανένα πλοίο στο νησί, με αποτέλεσμα να είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι – Μόνο τον τελευταίο χρόνο το νησί αποκλείστηκε τουλάχιστον 7-8 φορές

Στα όριά τους βρίσκονται χιλιάδες τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι της Σαμοθράκης, αφού για ακόμα μία φορά, και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, το νησί είναι αποκλεισμένο ακτοπλοϊκά. Από το βράδυ του Σαββάτου κανένα πλοίο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι του νησιού του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη, μετά τη βλάβη που παρουσιάστηκε στο πλοίο «Σάος», το οποίο εκτελεί τακτικά δρομολόγια από και προς το νησί. Συγχρόνως, νοκ άουτ λόγω βλάβης βρίσκεται και το πλοίο «Σαόνησος».

Όπως είπε  ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, από την Τρίτη μέχρι και το Σάββατο το νησί εξυπηρετήθηκε με μεγάλη δυσκολία, αφού ένα οχηματαγωγό από τη Θάσο και ένα μικρό καράβι από τη Σαμοθράκη κατάφεραν να μεταφέρουν τουρίστες και αυτοκίνητα. Ωστόσο, οποιαδήποτε σύνδεση διακόπηκε από το βράδυ του Σαββάτου, αφού το πλοίο «Αζόρες», το οποίο επιστρατεύθηκε από το λιμάνι του Περάματος, έφτασε στην Αλεξανδρούπολη και φόρτωσε κόσμο και αυτοκίνητα, για να τους μεταφέρει στο νησί, δεν κατάφερε να μπει στο λιμάνι της Σαμοθράκης, την Καμαριώτισσα, αν και έφτασε μια ανάσα από αυτήν. Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσει στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, η αιτία ήταν ότι το βράδυ του Σαββάτου έπλεαν στη Σαμοθράκη πολύ ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το λιμάνι του νησιού είναι μικρό και το μεγάλο πλοίο «Αζόρες» δεν μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες μανούβρες ώστε να ελλιμενιστεί.


Κατά τον κ. Πέτροβιτς, θα επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια το μεσημέρι της Δευτέρας από το «Αζόρες» ώστε να προσεγγίσει τη Σαμοθράκη, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και σήμερα στο νησί δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για επιτυχή έκβαση της προσπάθειας. Εγκλωβισμένοι στο «Αζόρες» βρίσκονται εδώ και σχεδόν δύο μέρες πολλοί επιβάτες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι τουρίστες που έχουν πληρώσει για καταλύματα αλλά βλέπουν να χάνουν χρήματα και τις διακοπές τους.

«Δεν αντέχει το νησί»

Αν και σύμφωνα με τον κ. Βίτσα δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αν δεν λυθεί μέσα στις επόμενες ώρες το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, θα είναι τεράστια τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το νησί. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Έχουμε στο νησί χιλιάδες τουρίστες και πολλοί δεν μπορούν να φύγουν. Επίσης, στα μέσα Αυγούστου δεν μπορούν να φτάσουν νέοι τουρίστες στο νησί. Την ίδια στιγμή, όσοι ντόπιοι επιθυμούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις στην Αλεξανδρούπολη, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ο κόσμος δεν πρόκειται να αντέξει αν δεν λυθεί μέσα στις επόμενες ώρες το πρόβλημα και, δυστυχώς, δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Βίτσας.

Απανωτοί οι αποκλεισμοί τον τελευταίο χρόνο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, ο αποκλεισμός του νησιού λόγω καιρού ή εξαιτίας βλαβών στα καράβια που εκτελούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Κατά τον ίδιο, μόνο τον τελευταίο χρόνο το νησί αποκλείστηκε 7-8 φορές, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα μόνιμοι κάτοικοι και τουρίστες. Πολύ μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν το νησί, λόγω βλάβης στο πλοίο που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο, αποκλείστηκε για τρεις μέρες. Ωστόσο, παραμονές Δεκαπενταύγουστου τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον τωρινό αποκλεισμό είναι ασυγκρίτως περισσότερα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.