ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σαμοθράκη: Μεγάλη έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης – Στο 100% οι ακυρώσεις (vids)

1 min read

Ανάλογες καταστάσεις έχει να ζήσει το νησί από την εποχή της επιστράτευσης – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες, αφού οι ακυρώσεις φτάνουν στο 100%

Από το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να επιστρέψει η κανονικότητα στη Σαμοθράκη, αφού σήμερα θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των επιβατικών και των οχηματαγωγών πλοίων που επιστράτευσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να συνδεθεί εκ νέου το νησί με την Αλεξανδρούπολη και να σταματήσει ο τετραήμερος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του.

Αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην τεράστια έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων (κυρίως γαλακτοκομικών, κρεάτων, φρούτων και λαχανικών), καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Τα ράφια των καταστημάτων είναι άδεια, αφού οι προμήθειες δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών για τέσσερις ημέρες χιλιάδων τουριστών και μόνιμων κατοίκων, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Γιάννη Γλύνια, να αναφέρει ότι «τέτοια κατάσταση εμείς οι παλαιότεροι είχαμε να ζήσουμε από την εποχή της επιστράτευσης».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι, προκειμένου να βρεθούν το γρηγορότερο δυνατό φάρμακα για ηλικιωμένους, αλλά και βρεφικά είδη, φορείς και κάτοικοι του νησιού ζητούσαν τις προηγούμενες ημέρες από τράτες να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη και να τα προμηθευθούν. «Τα καταστήματα έχουν αδειάσει από είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και από άλλα προϊόντα. Πιστεύω ότι η κανονικότητα θα αποκατασταθεί σήμερα το βράδυ ή το αργότερο από αύριο το πρωί. Πάντως, στο… τσακ τη γλιτώσαμε, αφού, αν δεν είχαμε θετικές εξελίξεις άμεσα, θα αντιμετωπίζαμε τεράστια παρατράγουδα» ο κ. Γλύνιας.

Στο 100% οι ακυρώσεις

Το πλήγμα στο τουριστικό προϊόν του νησιού είναι τεράστιο, αφού τις τουριστικότερες μέρες του έτους, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, οι ακυρώσεις έχουν φτάσει στο 100%. Κατά τον κ. Γλύνια, οι επαγγελματίες του νησιού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πλέον δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος. «Πλέον οι επαγγελματίες του νησιού αντιμετωπίζουν ένα δράμα, αφού το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση παρουσιάστηκε στην καλύτερη για εμάς εποχή του έτους. Το μόνο παρήγορο είναι ότι μάθαμε πως στα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να έρθει στη Σαμοθράκη. Οι λάτρεις των πολλών ομορφιών του νησιού μας, μόλις έμαθαν ότι αποκαθίσταται η κατάσταση, σπεύδουν αμέσως να μας επισκεφθούν» αναφέρει ο κ. Γλύνιας.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, που αναγκαστικά έμειναν στο νησί, αν και είχαν τελειώσει οι διακοπές τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης τονίζει ότι και το βράδυ της Τρίτης κοιμήθηκαν σε καταλύματα δωρεάν ή με πολύ χαμηλές τιμές, ενώ αρκετοί, για να βγάλουν τη νύχτα, έκαναν χρήση των χώρων του δημοτικού γυμναστηρίου και του σχολείου. Επίσης και τη χθεσινή ημέρα τουρίστες έφαγαν δωρεάν ή δίνοντας πολύ λίγα χρήματα σε εστιατόρια του νησιού. Οι επιχειρηματίες θα καλύψουν τα έξοδα από κονδύλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και του Δήμου Σαμοθράκης.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.