ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σάλος με τον Αυγενάκη: Έκανε προεκλογική ομιλία στη σύσκεψη για τη βία! Έντονη η αντίδραση της ΑΕΚ!

1 min read

Στην έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα πρόληψης της βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επεχείρησε να κάνει προεκλογική ομιλία τονίζοντας πόσα καλά έχει κάνει στον αθλητισμό προκαλώντας την αντίδραση των παριστάμενων.

Προς το τέλος της σύσκεψης, σύμφωνα με πηγές από την ΑΕΚ, «με κατάπληξη είδαμε και ακούσαμε τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να ξεκινάει -εκτός ατζέντας- έναν μακροσκελή απολογισμό του προσωπικού του έργου στο υφυπουργείο -από τον ΕΟΚΑΝ και την ΕΕΑ μέχρι την ΕΠΑΘΛΑ- σαν να απευθυνόταν σε εν δυνάμει ψηφοφόρους του! Κάτι που δεν είχε απολύτως καμιά σχέση με το αντικείμενο της σύσκεψης. Έφτασε δε στο σημείο να… επιπλήξει τους παριστάμενους επειδή δεν απέδωσαν τα εύσημα για την καταβολή του ποσού στις ομάδες από τα κέρδη του στοιχήματος!».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του εκπροσώπου της ΑΕΚ Γιώργου Κοσμά και αφού εξαντλήθηκαν οι αντοχές στο να παρίσταται κανείς σε μία διαδικασία αυτο-αποθέωσης εντελώς εκτός θέματος, υπήρξε παρέμβαση και τονίστηκε ότι «δεν είναι δυνατό σε σύσκεψη για ένα συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα να ακούμε επί μακρόν τον υφυπουργό Αθλητισμού να κάνει στην ουσία προεκλογική ομιλία».

Από πλευράς ΑΕΚ στάλθηκε το σαφές μήνυμα πως «μετά από όλα αυτά, δεν έχουμε καμιά πρόθεση στο μέλλον να δώσουμε το παρών σε διαδικασίες μέσω των οποίων ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει ως στόχο την αυτοπροβολή του».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ είχε… προλάβει να εστιάσει σε τρία σημεία τη στάση της αστυνομία στους ποδοσφαιρικούς αγώνες:

1-Στην αλόγιστη και αναίτια χρήση χημικών εντός αστικού ιστού που προκαλεί τεράστια προβλήματα σε φιλάθλους και κατοίκους

2-Στο γεγονός πως σε άλλα ζητήματα που χρήζουν -όπως θεωρεί- αστυνομικής συνδρομής η ΕΛ.ΑΣ δεν την παρέχει παρά τις σχετικές εκκλήσεις της.

3-Στην κατάργηση της απαγόρευσης παρουσίας οπαδών στα εκτός έδρας ματς. Εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να επιτρέπονται μέσα από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, όταν η γηπεδούχος ομάδα παρέχει εισιτήρια, διότι αυτές μπορούν να αστυνομεύονται αποτελεσματικότερα συγκριτικά με τις ανεξέλεγκτες μεμονωμένες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την ΑΕΚ, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. άκουσαν με προσοχή, έδειξαν να έχουν επίγνωση των συγκεκριμένων θεμάτων και υποσχέθηκαν περαιτέρω συνεργασία για την αντιμετώπισή τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι:

«Η Πολιτεία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, πράττουμε το καθήκον μας και ασφαλώς το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι ΠΑΕ, οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, συνδράμοντας στους ελέγχους και στα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα που έχουμε αποφασίσει, για να μην υπάρξουν φαινόμενα βίας. Το οφείλουμε στον κόσμο που θέλει να χαρεί τους αγώνες, το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, που ζητάει ηρεμία και ασφάλεια και για αυτό όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Βέβαια δεν είπε τίποτα για την επιλεκτική αλόγιστη χρήση χημικών σε αθλητικούς χώρους, ακόμα και σε κλειστά γυμναστήρια ή αναίτιες επιθέσεις σε βάρος οπαδών, όπως αυτές σε βάρος των οπαδών του Άρη στο Περιστέρι που αποκαλύφθηκαν μόνο όταν κυκλοφόρησαν σχετικά βίντεο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.