ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σάλος με τις προκλητικές δήλωση Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο «δεν ανήκει στο Αιγαίο»BINTEO

1 min read

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο, αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

Συνεχίζοντας είπε: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Δείτε παρακάτω τη δήλωση του Γ. Τσιρώνη:

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, βουλευτής Β΄ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν ο υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι “η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν” τι ακριβώς εννοεί; Εννοεί και στα Ίμια; Στις δήθεν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο; Εννοεί την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας; Επιπλέον, οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας αλλά και οι ανεκδιήγητες απόψεις κυβερνητικών βουλευτών όπως του κ. Τσιρώνη, επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τον κ. Κατρούγκαλο. Η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, ακόμα και η άγνοια της κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη».

Ο δήμαρχος Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος, μιλώντας στο newsit.gr, είπε: «Εμείς δηλαδή δεν ανήκουμε στο Αιγαίο; Δεν είμαστε στα Δωδεκάνησα; Που Ανήκουμε; Εμείς από παιδιά τραγουδάμε για το Αιγαίο και για την Ελλάδα. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η δήλωση του κυρίου Τσιρώνη».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.