ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σάλος από το επεισόδιο με τον Έντι Ράμα μέσα σε αεροσκάφος της Lufthansa

1 min read

Spiegel: Δεν ήθελε να φορέσει μάσκα και η αστυνομία τον συνόδεψε εκτός – Αλβανική κυβέρνηση: Μας ζήτησε συγγνώμη η εταιρεία

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έγραψε χθες ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα οδηγήθηκε εκτός αεροσκάφους από τη γερμανική αστυνομία στις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, μετά από μια σύγκρουση που είχε με το πλήρωμα της Lufthansa, λόγω της άρνησής του να φορέσει μάσκα κατά του COVID-19.

Το Spiegel αναφέρει ότι το περιστατικό, που επιβεβαιώθηκε από άλλους επιβάτες της πτήσης Φρανκφούρτης-Ντιτρόιτ, ξεκίνησε με τον Ράμα να αρνείται να φορέσει την μάσκα του μέσα στο αεροπλάνο και μάλιστα, το πλήρωμα πτήσης αναγκάστηκε να ειδοποιήσει τον πιλότο. Αλλά όπως γράφουν οι Γερμανοί, ούτε αυτό δεν μπορούσε να πείσει τον Ράμα.

«Όταν ακόμη και μετά από αυτό, ο αρχηγός της αλβανικής κυβέρνησης δεν υπάκουσε στη γενική υποχρέωση να φοράει μάσκα FFP2 ή χειρουργική, ο Ράμα συνοδεύτηκε εκτός αεροπλάνου από την ομοσπονδιακή αστυνομία», γράφει το Spiegel.

Ο Έντρι Φούγκα, Διευθυντής του Οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης και Πληροφοριών της αλβανικής κυβέρνησης, δεν διέψευσε το περιστατικό και με ανάρτησή του υποστήριξε ότι προκλήθηκε από το προσωπικό του αεροπλάνου και ότι η γερμανική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη.

«Παλιά νέα, για ένα περιστατικό που ουσιαστικά δεν αφορούσε τη μάσκα, αλλά την κακή συμπεριφορά ενός από τα μέλη του πληρώματος. Η συγγνώμη της εταιρείας έγινε αποδεκτή εκείνη την ημέρα», έγραψε, δημοσιεύοντας φωτογραφία ενός e-mail της Lufthansa.

Το e-mail, ωστόσο, δεν απαλλάσσει τον Ράμα από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στο Spiegel. Σε αυτό, η εταιρεία φροντίζει να αναφέρει ότι ζητά συγγνώμη μόνο «εάν η συμπεριφορά οποιουδήποτε μέλους του πληρώματος έγινε αντιληπτή ως ακατάλληλη και δεν αντιμετωπίστηκε με την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα».

Το γερμανικό περιοδικό από την πλευρά του αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Lufthansa, Carsten Spohr, είχε παραδεχτεί το περιστατικό σε συνέντευξή του στο περιοδικό την 1η Απριλίου, παρόλο που δεν ανέφερε το όνομα του Ράμα.

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόβλημα με έναν «αρχηγό κυβέρνησης» που είχε αρνηθεί να φορέσει μάσκα, ο Spohr υποστήριξε την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να απομακρύνει τον Ράμα από το αεροπλάνο.

«Όπως για κάθε επιβάτη, η αεροσυνοδός παρακάλεσε ευγενικά τον κύριο να φορέσει τη μάσκα: μία, δύο φορές. Μετά από αυτό ο επικεφαλής της καμπίνας πήγε κοντά του: μία, δύο. “Ακόμα και μετά από αυτό δεν συνέβη τίποτα. Ο πιλότος φρόντισε να κατέβει ο επιβάτης από το πλοίο συνοδευόμενος από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Υποστηρίζω πλήρως το πλήρωμά μας, δεν υπάρχουν προνομιακές μεταχειρίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.