ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται μεγάλο κύμα ζέστης το επόμενο διάστημα

1 min read

Μπορεί ο καιρός το τελευταίο διάστημα στη χώρα να μη θυμίζει κάτι από ελληνικό καλοκαίρι, ωστόσο αυτή η κατάσταση αλλάζει σταδιακά με την άνοδο του υδραργύρου.

Ήδη είναι αισθητή μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, κάτι που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Σάκη Αρναούτογλου, το Σαββατοκύριακο (16 και 17 Ιουλίου) θα είναι άκρως καλοκαιρινό, πριν υπάρξει μια ανάπαυλα τη Δευτέρα (18/7) και Τρίτη (19/7), πριν αρχίσει η νέα… αναρρίχηση του υδραργύρου.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ είχε αναφερθεί στο κύμα καύσωνα που θα «χτυπήσει» περιοχές της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης και το οποίο ενδεχομένως να απλώσει τα… πλοκάμια του και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ευπαθείς πληθυσμούς.

Σύμφωνα με τον χάρτη που παρέθεσε στη σελίδα του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ότι η μεγαλύτερη θερμοκρασία του επόμενου διαστήματος θα καταγραφεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου, ενώ δεν δίνεται κάποια ενημέρωση για το Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει.

Αρναούτογλου: Επικίνδυνο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη -Πότε και πώς θα «αγγίξει» την Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάκης Αρναούτογλου είχε προειδοποιήσει για επικίνδυνο κύμα καύσωνα, που θα επηρεάσει την Ευρώπη στα τέλη της εβδομάδας, και το οποίο αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, είναι πιθανό να καταρριφθούν αρκετά ρεκόρ ζέστης, ενώ στη χώρα μας «τα πλοκάμια του καύσωνα θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου».

Στην ανάρτησή του παραθέτει χάρτη με τις υψηλές θερμοκρασίες με 40άρια σε περιοχές της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης.

«Φίλες και φίλοι! Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!», αναφέρει ο Σ. Αρναούτογλου στην ανάρτησή του.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου, καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές!».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.