ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

S-500: Δίπλα στην Ουκρανία θα εγκατασταθούν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας

1 min read

Νέες πληροφορίες έγιναν γνωστές σχετικά με την επιχειρησιακή ανάπτυξη των πυραύλων αεροπορικής άμυνας τύπου S-500 στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς ο Νικολάι Γκοστέφ, Διοικητής για σε αεροπορικές δυνάμεις και σε μονάδες αεράμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, δήλωσε ότι τα συστήματα «Προμηθέας» θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματικός, οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα ενισχυθούν με νέο οπλισμόαεροπορικά μέσα και συστήματα αεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας τα επόμενα χρόνια, μια εξέλιξη που θεωρείται αναμενόμενη λόγω των εντάσεων στην Ουκρανία.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα παραλαβής του εν λόγω στρατιωτικού εξοπλισμού, εντούτοις αποκάλυψε ότι σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα συστήματα αεροπορικής άμυνας τύπου S-500μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30Su-34Su-35, καθώς και νέα επιθετικά τύπου Mi-8AMTSh και Ka-52.  Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη πυροβολαρχία S-500 έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία και βρίσκεται σε υπηρεσία με τον 15ο Στρατό Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (Ειδικού Σκοπού, ο οποίος προστατεύει τη Μόσχα.

Οι δυνατότητές του

Το νέο σύστημα της ρωσικής αεράμυνας, S-500, κατασκευάζεται από την εταιρεία Almaz-Antey Corporation η οποία κατασκευάζει επίσης τα γνωστά πυραυλικά συστήματα S-400 και S-300. Το σύστημα Prometheus έγινε γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και είναι η πέμπτη γενιά ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας που κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή ανάπτυξη εξοπλισμού αεροπορικών επιθέσεων των επόμενων 25 ετών.

Τα χαρακτηριστικά που εφαρμόζονται στο σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 καθιστούν δυνατή την καταστροφή, εκτός των αεροδυναμικών και βαλλιστικών στόχων, και των υπερηχητικών όπλων όλων των τύπων και κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών στο διάστημα, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Γη, γι’αυτό και ονομάζεται ως Space Defence System (SDS). Αξιοσημείωτο είναι το ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η εμβέλεια δράσης. Σύμφωνα με πηγές, το βεληνεκές του συστήματος προσεγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. ξεπερνώντας κατά 200 χιλιόμετρα το σύστημα αεροπορικής άμυνας τέταρτης γενιάς S-400.

Τα χαρακτηριστικά του

Το S-500 έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και ταυτόχρονα να καταστρέφει δεκάδες βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα επτά χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, ενώ σε προηγούμενες δοκιμές, λέγεται ότι έχει χτυπήσει στόχους από απόσταση 480 χιλιομέτρων

Σύμφωνα με πηγές, το S-500 χρησιμοποιεί διάφορα είδη πυραύλων, όπως την οικογένεια των πυραύλων 48N6, τα οποία έχουν βάρος περίπου δύο τόνων και έχουν αποτελεσματική εμβέλεια μέχρι 240 χιλιόμετρα ή ακόμα τους 40N6 με υψηλότερες επιδόσεις, για στόχους μεγαλύτερης εμβέλειας, ενώ τέλος και τα οικογενειακά 9M96 και 9M100, τα οποία είναι μικρότερα και πιο ελαφριά βλήματα.

Επιπρόσθετα, ενάντια στις απειλές των βαλλιστικών πυραύλων, το S-500 χρησιμοποιεί τα βλήματα 77N6-N και 77N6-N1, που είναι ικανά να πλήξουν ακόμα και δορυφόρους. Έχει προφανώς την ικανότητα να δεσμεύει στόχους σε υψόμετρο 200 χιλιομέτρων και σε εμβέλεια 600 χιλιομέτρων. Μπορεί να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα 10 εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους και έχει χρόνο απόκρισης μικρότερη από 4 δευτερόλεπτα.

Με πληροφορίες από: Avia.pro

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.