ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

S-400: Βέτο του Τραμπ στο αμυντικό νομοσχέδιο για κυρώσεις στην Τουρκία

1 min read

Πριν από λίγη ώρα ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο με το οποίο θα επιβάλλονταν κυρώσεις στην Τουρκία για του S-400, σε μια κίνηση που αναμένεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ένα μήνα προτού «παραδώσει» τον προεδρικό θώκο στον Μπάιντεν.

Με το πρόσχημα ότι το νομοσχέδιο ενδυναμώνει την Κίνα έγραψε στο Twitter: «Ο μεγαλύτερος κερδισμένος από το αμυντικό μας νομοσχέδιο είναι η Κίνα! Θα ασκήσω βέτο!» Έτσι για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα μπροστά στις σχέσεις που έχει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το νομοσχέδιο ο οποίο πέρασε από την Γερουσία, χρειάζεται την έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ. Αν αρνηθεί όπως λέει να το εγκρίνει θα επιστρέψει στη Βουλή. Το βέτο, ωστόσο, μπορεί να ανατραπεί από τα δύο τρίτα των ψήφων τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία. Αν συμβεί αυτό, το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα την Τουρκία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις σε περίπτωση παραλαβής των S-400. Απέκτησε τους πυραύλους από τη Μόσχα τον Ιούλιο του 2019. Το ΝΑΤΟ είπε ότι το συγκεκριμένο ρωσικό πυραυλικό σύστημα, το οποίο δοκιμάστηκε από την Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο, απειλεί την ασφάλεια της συμμαχίας.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ως αντίποινα για την παραλαβή του ρωσικού συστήματος.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει μια θερμή προσωπική σχέση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε από καιρό αντιταχθεί στις κυρώσεις που ζητούσαν οι σύμβουλοί του και το Κογκρέσο κάτι που φαίνεται να κάνει εμπράκτως με το βέτο.

Mε πληροφορίες από: newsit 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.