ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

S-400: Σύντομα αναμένεται η επόμενη παράδοση των πυραύλων στην Τουρκία

1 min read

Η δεύτερη, από τις συνολικά τρεις, παραδόσεις S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου ή εντός του Σεπτεμβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Τούλ Χούλουσι Ακάρ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

«Η δεύτερη μοίρα S-400 αναμένεται να παραδοθεί τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Ακάρ, τονίζοντας πως «από τη στιγμή που τερματίστηκε η Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μεσαίας εμβέλειας, η Τουρκία θα έχει αυξανόμενη ανάγκη για τα συστήματα S-400».

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσε ότι κατά τις πρόσφατες συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προσφέρει νέα συμφωνία στην Άγκυρα. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η συμφωνία για τους S-400

Τα νέα για τις ρωσοτουρκικές συνομιλίες σχετικά με την παράδοση πυραυλικών συστημάτων έφθασαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016. Η Ρωσική κρατική εταιρεία Rostec, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2017 ότι η συμφωνία ήταν αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την έναρξη των παραδόσεων στις 12 Ιουλίου του 2019.

S-400

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η αγορά S-400 κατέστησε αδύνατο για την Άγκυρα να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα F-35, ενώ το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να συνδέσει τους S-400 της Τουρκίας με τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Το S-400 Triumf είναι το πιο προηγμένο σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, η πρώτη έκδοση του οποίου τέθηκε σε λειτουργία το 2007. Είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και βαλλιστικά βλήματα, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ενάντια σε στόχους που βρίσκονται στο έδαφος. Το προηγμένο πυραυλικό σύστημα μπορεί να καταρρίψει στόχους σε απόσταση 400 χλμ. και σε υψόμετρο μέχρι 35 χλμ.

Πηγή: TASS

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.