Ρουσόπουλος: Οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος του Λιμενικού

Ρουσόπουλος: Οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος του Λιμενικού

Ρουσόπουλος: Οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος του Λιμενικού

«Φοβάμαι τη μέχρι στιγμής ουδετερότητα των ΗΠΑ»

Την εκτίμηση ότι επεισόδιο με τους Τούρκους στα Ίμια δεν ήταν τυχαίο και ότι οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος του ελληνικού λιμενικού, εξέφρασε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. «Αποφύγαμε μια πολύ μεγάλη κρίση στο «παρά πέντε» λόγω της ικανότητας του ελληνικού πλοίου» επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος, η τουρκική ακταιωρός «Ελπίδα» θέλησε να διαβολίσει το «Γαύδος». «Το τουρκικό σκάφος ζυγίζει 1.700 τόνους, το ελληνικό το ¼, είχε στόχο να το βυθίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φοβάμαι τη μέχρι στιγμής ουδετερότητα των ΗΠΑ, ελπίζω στην επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τίλερσον να αλλάξει αυτό» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει και η σιωπή της Ρωσίας, τη στιγμή που έγινε παρέμβαση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ για το Σκοπιανό. «Στο Αφρίν της Συρίας οι Ρώσοι άφησαν τους Τούρκους να φτάσουν στην πόλη» επισήμανε.

Διηγήθηκε δε συνάντηση του με τον Σουλειμάν Ντεμιρέλ στην οποία τον ρώτησε ως δημοσιογράφος αν με την εκλογή του ως πρόεδρος θα βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Εσείς οι Έλληνες κάνετε πάντα το ίδιο λάθος… Νομίζετε ότι αλλάζουμε εξωτερική πολιτική ανάλογα με τις κυβερνήσεις μας» του απάντησε ο Ντεμιρέλ.

Δημοσίευση στα Social Media

Newskamatero

Related Posts

Απίστευτη αθλιότητα: Ο Ζαχαριάδης δεν έσφαζε ζώα Δείτε φωτογραφία

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απίστευτη αθλιότητα: Ο Ζαχαριάδης δεν έσφαζε ζώα Δείτε φωτογραφία

Create AccountLog In Your Account