ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρώσο-αμερικανική σύρραξη επί ελληνικού εδάφους: Νέα επίθεση ρωσικής πρεσβείας σε ΗΠΑ με φωτογραφία από… «Μινεάπολις»

1 min read

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η Ρώσο-αμερικανική σύρραξη επι ελληνικού εδάφους.

Μετά την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα στις δηλώσεις Πάιτ, η  αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα κατηγόρησε την Ρωσία πως «δεν είναι ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας» στην περιοχή για να λάβει την σκληρή και άμεση απάντηση της ρωσικής πρεσβείας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είπε πως «δεν κατανοεί την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στην συνέντευξη του Πάιατ» και αναφέρει παραδείγματα όπως τη Λιβύη, την Ουκρανία και την διάσπαση στην Ορθοδοξία. ως δείγματα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Μόσχας. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα με φωτογραφία που παραπέμπει στην …  “Μινεάπολις” που υπογράμμισε πως:

«Η Λιβύη, η Ουκρανία, η διάσπαση στην Ορθοδοξία είναι ακριβώς τα πλέον καταπληκτικά παραδείγματα του “σταθεροποιητικού” ρόλου των ΗΠΑ, όπως και η απροκάλυπτη και μόνιμη ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων χωρών.

Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων. Έλεος πια!».

Να σημειωθεί παντως πως η φωτογραφία με το κτίριο που καίγεται παραπέμπει επίσης  και στη μεγάλη φωτιά στις 2 Μαϊου του 2014 στην Οδησσό της Ουκρανίας όταν είχαν βρει το θάνατο  42 ρωσόφωνοι ακτιβιστές μετά από φωτιά στο εργατικό κέντρο της πόλης, όταν πρεσβευτής εκεί ήταν ο Τ.Πάιατ αν και το κτίριο είναι διαφορετικό από αυτό που εικονίζεται στο tweet της ρωσικής πρεσβείας.

Υπενθυμίζεται πως χθες, μιλώντας στο MEGA ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ρωτήθηκε για τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας και εάν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» από τις ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις.

Αμερικανική εμπλοκή για τον Έβρο: «Οι ΗΠΑ νοιάζονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα»

Απαντώντας, ο κ. Πάιατ περιορίστηκε να δηλώσει ότι η «κόκκινη γραμμή» των ΗΠΑ είναι ότι «είναι απαράδεκτο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν στρατιωτική συμπλοκή» και πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης «οι μόνοι που θα επωφελούνταν» θα ήταν «οι αντίπαλοί μας» και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ανοησίες οι δηλώσεις του, ανάρμοστο ύφος για διπλωμάτη»

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Πάιατ πυροδότησαν την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία» υπογράμμισε η ρωσική πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.

Μάλιστα, η ρωσική πρεσβεία επισήμανε την ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν έχει ουδεμία πρόθεση να εργαλειοποιήσει.

«Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή» κατέληξε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.