ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσικό πετρέλαιο: Στην ατζέντα της G7 η επιβολή πλαφόν στις τιμές του

1 min read

Hεπιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου θα συζητηθεί στην τριήμερη σύνοδο κορυφής της G7, η οποία ξεκίνησε σήμερα στις Βαυαρικές Αλπεις.

Η πρόταση για το πλαφόν στις τιμές βασίζεται σε έναν περίπλοκο μηχανισμό, με αρκετά στοιχεία του να μην έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Στην πρώτη ημέρα της συνόδου, οι ηγέτες της G7 συζήτησαν για το πώς θα συντονίσουν τη δράση τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον εκρηκτικό πληθωρισμό και να αποτρέψουν να υλοποιηθεί η απειλή της ύφεσης καθώς και για το πώς θα συνεχίσουν την πίεσή τους στη Ρωσία.

Αισιόδοξος ο Σολτς

Μιλώντας στους δημοσιογράφους σε ένα διάλειμμα των συζητήσεων, ο Γερμανός καγκελάριος και οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής, Ολαφ Σολτς, είπε ότι οι ηγέτες συζήτησαν διεξοδικά για την τρέχουσα ενεργειακή κρίση και την εκτίναξη του πληθωρισμού, την οποία όλοι συμφώνησαν ότι αποτελεί πηγή ανησυχίας, και ότι είναι αποφασισμένου να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους για τις οικονομίες τους με έναν συντονισμένο τρόπο.

«Η μεγάλη πτώση των ρυθμών ανάπτυξης σε κάποιες χώρες, η αύξηση του πληθωρισμού, το έλλειμμα πρώτων υλών και η διαταραχή των εφοδιαστικών αλυσίδων δεν είναι μικρές προκλήσεις», είπε, προσθέτοντας:

«Για τον λόγο αυτό πρέπει να αναλάβουμε από κοινού ευθύνες, αλλά είναι πολύ, πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και αποφασιστικής δράσης από αυτή τη σύνοδο κορυφής… Το γεγονός ότι είμαστε ενωμένοι σημαίνει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους με συντονισμένο τρόπο και ότι μπορούμε να κινητοποιήσουμε μαζί επενδύσεις και εφοδιαστικές αλυσίδες».

Δημοσίευση στα Social Media