ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσικό φάρμακο κατά των μεταλλάξεων της Δέλτα και της Όμικρον

1 min read

Το ρωσικό φάρμακο Avifavir στοχεύει τον πυρήνα του κορονοϊού, ο οποίος δεν αλλάζει από στέλεχος σε στέλεχος.

Η ομάδα των Ρώσων επιστημόνων που βρίσκεται πίσω από ένα νέο φάρμακο κατά του κορονοϊού, το Avifavir, εξέδωσε μια δήλωση στην οποία επιμένει ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι των δύο στελεχών του κορονοϊού, Δέλτα και Όμικρον, που είναι επί του παρόντος κυρίαρχα.

Ο κορονοϊός, όπως και οι περισσότεροι άλλοι ιοί ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA), είναι γνωστό ότι είναι πολύ επιρρεπής σε μετάλλαξη, αλλά οι σχεδιαστές του φαρμάκου λένε ότι παραμένει αποτελεσματικός ανεξάρτητα από το στέλεχος, καθώς στοχεύει το εξαιρετικά σταθερό μέρος του ιού.

Βασισμένο στο αντιικό φάρμακο favipiravir, το ρωσικό φάρμακο στοχεύει τα «γενετικά συντηρητικά συστήματα αναπαραγωγής του ιού RNA» που δεν υφίστανται μετάλλαξη από στέλεχος σε στέλεχος, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από τον κατασκευαστή, ChemRar Group. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο ιός δεν είναι σε θέση να αναπτύξει αντοχή στο φάρμακο «ακόμη και με παρατεταμένη έκθεση κυττάρων μολυσμένων από τον ιό στο προϊόν».

Το Avifavir είναι ιδιαίτερα ισχυρό όταν χορηγείται εντός των πρώτων πέντε ημερών από την ασθένεια. Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν, ανακούφισε τα συμπτώματα και μείωσε τη συνολική διάρκεια της νόσου έως και στο μισό σε σύγκριση με την τυπική θεραπεία της COVID-19.

Μέχρι σήμερα, το ρωσικό φάρμακο έχει παραδοθεί σε περισσότερες από 15 χώρες και η έρευνα σε 40.000 ασθενείς έδειξε ότι δεν προκάλεσε σημαντικές παρενέργειες. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι η έρευνα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας υποστηρίζεται από περισσότερες από 700 μελέτες για το favipiravir που προστέθηκαν στη βάση δεδομένων PubMed τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο Όμιλος ChemRar αναφέρει ότι το Avifavir είναι το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού που έχει εγγραφεί παγκοσμίως. Αναπτύχθηκε τον Μάιο-Ιούνιο του 2020 υπό την αιγίδα του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων. Το κύριο συστατικό του, η φαβιπιραβίρη, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ορισμένων μορφών γρίπης και ορισμένων άλλων ιογενών λοιμώξεων εδώ και πολλά χρόνια, με τις πρώτες μελέτες να έχουν διεξαχθεί στην Ιαπωνία το 2002.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.