ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσική ψυχρολουσία – Μόσχα: «Συζητάμε με την Τουρκία για προμήθεια μαχητικών Su-35»

1 min read

Την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35 συζητούν Ρωσία και Τουρκία σύμφωνα με δηλώσεις ειδικού συμβούλου σε θέματα Άμυνας του κρατικού TASS αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του Ρώσου ειδικού συμβούλου ο οποίος επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι η Τουρκία έχει ζητήσει Su-35, ένα αεροσκάφος πολύ πιο επικίνδυνο για την ΠΑ από ότι είναι το F-35. 

Η Ουάσιγκτον ρισκάρει να χάσει την τουρκική αγορά όπλων εάν συνεχίσει να καθυστερεί την παράδοση των F-35 καθώς είναι σίγουρο ότι η Άγκυρα θα στραφεί αμέσως στη ρωσική αγορά όπλων, αναφέρει το ρωσικό RT.

«Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μην παραδώσουν τα F-35 την Τουρκία  τότε η Άγκυρα θα αγοράσει σίγουρα το Su-35» αναφέρει ο Ρώσος ειδικός αναλυτής του κρατικού TASS Viktor Litovkin, για να συμπληρώσει:

«Οι ΗΠΑ θα χάσουν μια σημαντική αγορά όπλων έτσι. Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη και τα δύο έχουν παρεμφερείς δυνατότητες», για να προσθέσει ότι εάν η Ρωσία πουλήσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη στην Τουρκία δεν κινδυνεύει να χάσει κάποιο τεχνολογικό μυστικό καθώς το λογισμικό των αεροσκαφών είναι πολύ δύσκολο να υποκλαπεί.

«Δεν θα χρειαστεί επίσης καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να εντάξει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη στην Αεροπορία της».

Ο Litovkin είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εκβιάζουν την Τουρκία στο θέμα των S-400 πιέζοντας για την πώληση των MIM-104 Patriot PAC-3, αλλά ότι στο τέλος ίσως αναγκαστούν να παραδώσουν το F-35…

Το σενάριο για την αγορά ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία δεν είναι καινούργιο βέβαια.

Το νέο στοιχείο είναι ότι ο Ρώσος αναλυτής – ο οποίος έχει επαφές με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας- μιλά μόνο για Su-35 χωρίς να αναφέρει το Su-57, η προμήθεια του οποίου είχε έρθει στο προσκήνιο παλαιότερα.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.