ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσική εταιρεία κλειδί εγκαταλείπει την συνεργασία με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

1 min read

Μια ρωσική εταιρεία αποχώρησε από τα σχέδια για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας μετά από εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για ζητήματα όπως οι συγκρούσεις στη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε το Σάββατο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Dünya.

Η Τουρκία και η Ρωσία αύξησαν την οικονομική συνεργασία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της κοινής επιχείρησης για την ανάπτυξη του πυρηνικού σταθμού Akkuyu στη νότια Τουρκία. Η συμφωνία-ορόσημο για την κατασκευή της εγκατάστασης 4.800 Megawatt υπεγράφη από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2010. Η συμφωνία φαίνεται να αλλάζει καθώς οι δύο χώρες έχουν συγκρουόμερνα συμφέροντα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η Inter Rao, μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εταιρείες ενέργειας της Ρωσίας, αποχώρησε από το έργο μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 26 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Kerim Ülker. Η κίνηση έρχεται μετά τη στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας για να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία σχετικά με την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που παραδοσιακά θεωρείται ως εντός της σφαίρας επιρροής της Ρωσίας.

Παρά το ότι κατέχει μόνο το ένα τοις εκατό στο Akkuyu, ο Ülker είπε ότι η σημασία της απόφασης προήλθε από τις πολιτικές διασυνδέσεις του προέδρου της Inter Rao Igor Sechin, ο οποίος είναι ο «de-facto βοηθός» του Πούτιν. «Είναι αξιοσημείωτο ότι η Inter Rao, η οποία βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Igor Sechin, γνωστός ως το δεύτερο ισχυρότερο όνομα στη Ρωσία, αποχώρησε από το έργο του Πυρηνικού Σταθμού Akkuyu. Ειδικά αμέσως μετά την υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ », έγραψε ο Ülker.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ahvalnews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.