ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσικές δυνάμεις εκτελούν περιπολίες στα σύνορα της Συρίας

1 min read

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία συνεχίζει να εκτελεί περιπολίες στο Χαλέπι, τη Ράκα και τη Χασακά, για την προστασία των συνόρων της Συρίας.

Στη διαβεβαίωση πως η ρωσική στρατιωτική αστυνομία συνεχίζει να περιπολεί τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, προχώρησε ο επικεφαλής του Κέντρου για την Συμφιλίωση της Συρίας, του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, υποναύαρχος, Όλεγκ Ζουράβλεφ το Σάββατο.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός, οι περιπολίες πραγματοποιούνται στις βόρειες επαρχίες της Συρίας, Χαλέπι, Ράκα και Χασακά.

«Μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας εκτελούν περιπολίες σε δρόμους… στο Χαλέπι… στη Ράκα… στη Χασακά» δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

Ο υποναύαρχος προσέθεσε πως ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, εκτελούν επίσης περιπολίες σε διάφορους διαδρόμους στην περιοχή.

Οι περιπολίες αποτελούν μέρος της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, για τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης στη βόρεια Συρία.

Στα τέλη του Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογος του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασαν σε συμφωνία στο Σότσι της Ρωσίας, η οποία προβλέπει την αποστολή περιπόλων στην περιοχή των συνόρων, από δυνάμεις του ρωσικού στρατού, συνοριοφύλακες της Συρίας και Τούρκους στρατιώτες, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας.

Πηγή: Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.