ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσικά πυραυλικά πλήγματα πλήττουν το Κίεβο και το Χάρκοβο

1 min read

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κρίσιμους στόχους υποδομών στο Κίεβο και το Χάρκοβο σήμερα, δήλωσαν αξιωματούχοι, αναφέρει το Bloomberg. Η αεράμυνα της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Κρεμλίνου εκτόξευσαν τους πυραύλους, πιθανότατα βαλλιστικούς και μη ανιχνεύσιμους από την αεράμυνα, από τα βόρεια. Ανακοινώθηκαν έκτακτες διακοπές ρεύματος σε 11 περιοχές. Ο κυβερνήτης του Μυκολαίβ στο νότο της Ουκρανίας δήλωσε ότι 17 ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονταν στον αέρα και θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν επιπλέον πυραύλους. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την αποφασιστικότητα των δυτικών εταίρων να υποσχεθούν περισσότερη υποστήριξη σε όπλα κατά την επόμενη συνεδρίαση της ομάδας επαφής για την άμυνα της Ουκρανίας. Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της 20ής Ιανουαρίου στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να σχεδιάζει να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία. 

Την Παρασκευή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία μετά από εβδομάδες έντονων μαχών, ακόμη και όταν το Κίεβο δήλωσε ότι τα στρατεύματά του εξακολουθούν να εμπλέκονται εκεί. Σε μεταγενέστερη δήλωσή του, το υπουργείο αναγνώρισε τον ρόλο της μισθοφορικής ομάδας Wagner, που συνδέεται με το Κρεμλίνο, στη μάχη για το Σόλενταρ. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.