ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: Την έναρξη των ασκήσεων πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της χώρας

1 min read

Ανησυχία στη Δύση προκαλεί η ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας, για την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων των πυρηνικών πυραυλικών στρατευμάτων του. Οι ασκήσεις των λεγόμενων Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το BBC, περιλαμβάνουν πυραύλους νέας γενιάς, που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά το 2007, τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, στις ασκήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται κοντά στη Μόσχα, και συγκεκριμένα στην περιοχή Ιβάνοβο, συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα και περισσότερα από 100 οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εκτόξευση πυραύλων δεν είναι μέρος των ασκήσεων, οι οποίες συνίστανται σε περιπολίες, εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων και προστασία τους από επιθέσεις. Τις ασκήσεις ανακοίνωσε η Ρωσία αρκετές ώρες μετά τη διαβεβαίωση των ΗΠΑ ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με προηγμένα πυραυλικά συστήματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας

Την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας σχετικά με τις ασκήσεις δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων ΤASS. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Στην περιοχή του Ιβάνοβο, αυτόνομοι εκτοξευτές του κινητού επίγειου πυραυλικού συστήματος Yars τού σχηματισμού Teikovsky των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων εκτελούν εντατικές επιχειρήσεις ελιγμών σε διαδρόμους περιπολίας μαχών ως μέρος των ασκήσεων. Περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό συμμετέχουν στην άσκηση, ενώ εμπλέκονται περισσότερα από 100 οχήματα».

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο άμυνας διευκρινίζει ότι οι στρατιώτες θα πρέπει να επεξεργαστούν τα ζητήματα της μεταφοράς πυραυλικών συστημάτων σε θέσεις πεδίου, της πορείας έως τα 100 km, της οργάνωσης καμουφλάζ και άλλων εργασιών. «Θα καταστρέψουν επίσης συμβατικούς σαμποτέρ, οι οποίοι, σύμφωνα με το μύθο, τοποθέτησαν έναν απομακρυσμένο εκρηκτικό μηχανισμό στη διαδρομή που ακολούθησε η φάλλαγγα. Η άσκηση καθιστά δυνατή τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης του προσωπικού, τη συνοχή των σχηματισμών και των στρατιωτικών μονάδων των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.