ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε ένα αμερικανικό αναγνωριστικό Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

1 min read

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι μαχητικό αεροσκάφος της αναχαίτισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος Reaper που πλησίαζε, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, στα σύνορά της, στη Μαύρη Θάλασσα.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε μέσω του Telegram ότι ένα μαχητικό Su-30 σηκώθηκε για να αναχαιτίσει τον «αεροπορικό στόχο που πλησίαζε στα σύνορα του ρωσικού κράτους». Το πλήρωμα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έναν αναγνωριστικό δρόνο τύπου MQ-9A Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Όταν το πλησίασε το ρωσικό μαχητικό, το αναγνωριστικό έκανε στροφή 180 μοιρών και απομακρύνθηκε από τα σύνορα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του χωρίς να σημειωθεί κάποιο συμβάν.

Τέτοιου είδους συμβάντα με εμπλοκή ρωσικών και δυτικών αεροσκαφών δεν είναι σπάνια το τελευταίο διάστημα, είτε στη Μαύρη Θάλασσα είτε στη Βαλτική. Τον Ιούνιο η Μόσχα ανέφερε ότι αναχαίτισε με τον ίδιο τρόπο τρία βρετανικά αεροσκάφη. Τους τελευταίους μήνες σε παρόμοια συμβάντα έχουν εμπλακεί επίσης γαλλικά, γερμανικά και πολωνικά αεροσκάφη. Τον Απρίλιο, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό Reaper κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα έπειτα από μια μανούβρα ρωσικών μαχητικών, γεγονός που όξυνε την ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.