ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία Προειδοποίηση Σε ΝΑΤΟ ενδεχόμενο αποκλεισμό στον θύλακα του Καλίνινγκραντ: «Θα αντιδράσουμε δυναμικά»

1 min read

Πριν λίγο η Λιθουανία πρακτικά διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Ρωσία απελαύνοντας τον Ρώσο πρεσβευτή

Η γειτονική Λετονία δήλωσε ότι θα πράξει το ίδιο: «Λαμβάνοντας υπόψη τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία, η Λετονία θα σκληρύνει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρ Ρινκέβικς.

Oι ίδιοι οι Ρώσοι προειδοποιούν για το τι μέλλει γενέσθαι: Ο διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μόσχας Konstantin Sivkov, σχολιάζοντας την κίνηση των κρατών αυτών δήλωσε:

«Οι συστοιχίες Iskander-Μ με εμβέλεια βολής 300 χλμ. του Καλίνινγκραντ θα κτυπήσουν όλες τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, μέχρι και την Γερμανία. Επτά ώρες είναι οδικώς η απόσταση από το Καλίνιγκραντ μέχρι το Βερολίνο. Η Λετονία, η Λιθουανία και την Εσθονία, δεν αποτελούν πρόβλημα. Οι ίδιες οι χώρες δεν είναι ικανές στρατιωτικά. Ακόμη και αν αναπτυχθούν εκεί σημαντικές ομάδες στρατευμάτων από τις κύριες χώρες του ΝΑΤΟ, θα έχουν  μεγάλα προβλήματα. Είναι δύσκολο να τοποθετηθούν εκεί μεγάλα στρατεύματα. Εάν τοποθετηθούν πολύ συμπυκνωμένα εκεί, γίνονται στόχος χτυπημάτων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τα οποία θα συνοδεύονται από μάλλον μεγάλες απώλειες».

Δημοσίευση στα Social Media