ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: «Πρεμιέρα» για τη νέο δορυφορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας

1 min read

Τη νέα διαστημική «ασπίδα» αντιπυραυλικής άμυνας υπό την ονομασία «Κούπολ» παρουσίασε την Τετάρτη η Ρωσία, η οποία αντικαθιστά το παλαιότερο σύστημα δορυφόρων «Όκα 1».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας, στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, παρουσίασε τις λεπτομέρειες του νέου διαστημικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 738 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη δημιουργία, με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, των «διαστημικών δυνάμεων», ενός νέου στρατιωτικού σώματος που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Ρώσος ανώτατος στρατιωτικός, κάνοντας χρήση διαφανειών και φωτογραφιών, παρουσίασε στους ξένους στρατιωτικούς ακολούθους την διάρθρωση της νέας δορυφορική αμυντικής ασπίδας και συγκεκριμένα έναν δορυφόρο με την ονομασία ΚΧ Koupol, ο οποίος εντάσσεται στο Ενιαίο Διαστημικό Σύστημα «Κούπολ», το οποίο είναι ανάλογο του αμερικανικού SBIRS.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο Γκερασίμοφ επισήμανε ότι το 2019 εκτοξεύθηκε ένας ακόμη δορυφόρος του Ενιαίου Διαστημικού Συστήματος αναβαθμισμένος ως προς τις δυνατότητές του να εντοπίζει εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. Οι νέοι αυτοί αναβαθμισμένοι δορυφόροι φέρουν την ονομασία «Tundra» και ο πρώτος δορυφόρος αυτού του τύπου είχε εκτοξευθεί το 2015.

Το σύστημα «Όκα 1» διέθετε οκτώ δορυφόρους, αλλά τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2014.

Στο νέο δορυφορικό σύστημα Koupol χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή τρεις δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένου και του δορυφόρου που εκτοξεύθηκε φέτος.

Συνολικά έως το 2022 προβλέπεται να εκτοξευθούν εννέα νέοι δορυφόροι οι οποίοι θα ενταχθούν επίσης στο σύστημα προειδοποίησης για τυχόν βαλλιστικές επιθέσεις.

Δημοσίευση στα Social Media