ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία Οποιοδήποτε σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία πρέπει να περιλαμβάνει τις προσαρτημένες περιοχές

1 min read

Το Κρεμλίνο απέρριψε την Τετάρτη το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, λέγοντας ότι οι προτάσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτό που αποκαλεί “σημερινή πραγματικότητα”, καθώς τέσσερις ουκρανικές περιοχές έχουν προσαρτηθεί στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: “Δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία που να μην λαμβάνει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα όσον αφορά το ρωσικό έδαφος, με την είσοδο τεσσάρων περιοχών στη Ρωσία. Τα σχέδια που δεν λαμβάνουν υπόψη αυτήν την πραγματικότητα δεν μπορούν να είναι ειρηνικά”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ανακήρυξε παράνομα τις περιοχές Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας ως μέρος της επικράτειάς της τον Σεπτέμβριο μετά από δημοψηφίσματα που καταδικάστηκαν από την Ουκρανία και τις δυτικές χώρες. Η Ρωσία δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές.

Ο Ζελένσκι έχει αναφέρει το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων, το οποίο ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο, συζητώντας το μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και προτρέποντας τους ηγέτες του κόσμου να διοργανώσουν μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη με βάση αυτό.

Το σχέδιο προβλέπει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος της Ουκρανίας, πράγμα που θα σήμαινε ότι η Ρωσία θα παραιτούνταν τόσο από τις τέσσερις περιοχές που ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει, όσο και από την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα υποστηρίξει από τη μεριά του ότι είναι ανοικτό σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά δεν βλέπει καμία προθυμία διαπραγμάτευσης εκ μέρους του Κιέβου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.