ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: Ντοκουμέντα από οργανωμένο κύκλωμα βιασμών σε φυλακές

1 min read

Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι καταγγελίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναφορικά με βασανιστήρια και βιασμούς κρατουμένων σε φυλακές στην Ρωσία.

Τα βίντεο των απάνθρωπων βασανιστηρίων έφερε στο φως ο πρώην κρατούμενος στις ρωσικές φυλακές, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν. Ο ίδιος έχει στην κατοχή του πολύ περισσότερο υλικό, που πιστοποιεί την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διεξαγωγής βασανιστηρίων και βιασμών, υπό τις εντολές, όπως μάλιστα καταγγέλλει, της διεύθυνσης φυλακών στην ΡΩσία.

Σήμερα ο Οσέτσκιν είναι πρόσφυγας στη Γαλλία κι έφερε στο φως τις σοκαριστικές αποκαλύψεις μέσα από τη γαλλική εφημερίδα «Le Μοnde», η οποία πιστοποιεί την ύπαρξη και την γνησιότητα περίπου 1.000 βίντεο του πρώην κρατουμένου.

Ο ίδιος είναι σήμερα ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και διευθύνει τη ΜΚΟ «Gulagu.net», η οποία ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων και την καταγγελία εγκλημάτων που λαμβάνουν χώρα εντός των φυλακών.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες

Τα βίντεο σοκ στην Ρωσία

Το πρώτο από τα 1.000 βίντεο που ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του ο Ρώσος πρόσφυγας στη Γαλλία μαγνητοσκοπήθηκε  στις 18 Φεβρουαρίου 2020 και δείχνει έναν κρατούμενο με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του, να ουρλιάζει από τον πόνο, καθώς τον βιάζουν με ένα κοντάρι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας δεσμοφύλακας κρατάει τον δεμένο κρατούμενο, ένας άλλος τον βιάζει και ένας τρίτος βιντεοσκοπεί τον βιασμό, με εξοπλισμό μάλιστα της διεύθυνσης της φυλακής.

Το δεύτερο βίντεο έχει ημερομηνία 10 Απριλίου 2020 και δείχνει έναν άνδρα να στέκεται πάνω από έναν κρατούμενο, τα χέρια του οποίου είναι δεμένα με ταινία. Του πατάει το κεφάλι με την μπότα…

Ακόμη ένα βίντεο, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2020, δείχνει τον βιασμό κρατουμένου, που είναι δεμένος με σχοινί στο κρεβάτι.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας και η Γενική Εισαγγελία ξεκίνησαν έρευνα, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της περιοχής Σάρατοφ άρχισε να ερευνά προηγούμενες καταγγελίες για βασανιστήρια. Ήδη, πέντε αξιωματικοί των φυλακών απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι στο Κρεμλίνο έχουν γνώση της υπόθεσης. «Απ’ όσο γνωρίζουμε, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών ασχολείται με το ζήτημα. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των στοιχείων αυτών, αυτό φυσικά θα αποτελέσει λόγο για τη διεξαγωγή σοβαρής έρευνας» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.