ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: «Μπλόκο» σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

1 min read

«Εγκέφαλος» εγκληματικής ομάδας, που επιχείρησε να μεταφέρει λαθραία από την Αργεντινή ποσότητες κοκαΐνης, βρίσκεται στην Γερμανία και εναντίον του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

Σύμφωνα με την FSB, τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου στην Μόσχα συνελήφθησαν τρεις Ρώσοι πολίτες επ’ αυτοφώρω την στιγμή που πήγαιναν να παραλάβουν ποσότητες ναρκωτικών, τα οποία όμως είχαν υποκατασταθεί από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες με υποκατάστατα ναρκωτικών. Οι τρεις Ρώσοι που συνελήφθησαν είναι ο Βλαντίμιρ Καλμίκοφ, Ιστιμίρ Χουντζάμοφ, και Αλί Αμπιάνοφ, ενώ για τον Αντρεί Κοβαλτσούκ έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Στην ανακοίνωση της FSB αναφέρεται ότι «συνολικά από την παράνομη διακίνηση κατασχέθηκαν 362 κιλά κοκαΐνης», όπως και ότι στη δεύτερη φάση της κοινής αυτής επιχείρησης με τις μυστικές υπηρεσίες της Αργεντινής, συνελήφθησαν δύο πολίτες της Αργεντινής που συμμετείχαν στην οργάνωση του παράνομου αυτού δικτύου διακίνησης κοκαΐνης, όπως δήλωσε η υπουργός Ασφάλειας της Αργεντινής Πατρίτσια Μπούλριτς. Στην Αργεντινή συνελήφθηκαν μερικά άτομα μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός και ένα πολίτης ρωσικής κατγωγής.

Η κοινή επιχείρηση για την εξάρθρωση του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών από την Αργεντινή με προορισμό την Ρωσία και την Ευρώπη ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά δημοσιοποιήθηκε πριν μερικές μέρες. Χάρη στον συντονισμό των προσπαθειών των μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας και Αργεντινής, απετράπη η αποστολή από το Μπουένος Άιρες στην Μόσχα περίπου 400 κιλών κοκαΐνης.

Οι έρευνες άρχισαν με πρωτοβουλία του Ρώσου πρεσβευτή στην Αργεντινή Βίκτορ Κορονέλλι, ο οποίος ενημέρωσε το υπουργείο Ασφαλείας της Αργεντινής μόλις βρέθηκαν τσάντες σε βοηθητικό χώρο της ρωσικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες με ναρκωτικές ουσίες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε με αλεύρι, ενώ στις τσάντες τοποθετήθηκαν GPS πομποί, και η αστυνομία άρχισε να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των ατόμων που είχαν εμπλακεί στο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, η αξία των οποίων στην αγορά εκτιμάται ότι έφθανε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.