ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: Μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικό βομβαρδιστικό που πλησίασε τα σύνορα στον Ειρηνικό

1 min read

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας την Κυριακή (26/09) όταν ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 πλησίασε τα σύνορα στον Ειρηνικό.

Η αντίδρασή της ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να σηκωθούν τρία μαχητικά Su-35 για να «συνοδέψουν» μακριά το αμερικανικό αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ στέλνει συχνά αεροσκάφη επανδρωμένα ή μη για περιπολία κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ειδικά στα δυτικά.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, με τη σειρά της, «απαντά» στέλνοντας να δικά της μαχητικά για να επαναφέρουν την τάξη, όταν πλησιάζουν πολύ κοντά στα σύνορα.

Το Κρεμλίνο έχει άλλωστε επανειλημμένα κατακρίνει το ΝΑΤΟ γι΄ αυτά τα περιστατικά.

Έτσι και σήμερα, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία σήκωσε τρία μαχητικά αεροσκάφη Su-35S τέταρτης γενιάς για να αναχαιτίσουν ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό μακράς εμβέλειας B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που έφτασε κοντά στα σύνορα της Ρωσίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Τα τρία αεροσκάφη συνόδευσαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό μακριά από τον ρωσικό εναέριο χώρο», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι το B-52H δεν πρόλαβε να περάσει τα ρωσικά σύνορα.

«Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία τήρησε πλήρως τους διεθνείς αεροπορικούς κανόνες. Αφού συνόδευσαν το βομβαρδιστικό B-52H μακριά από τα σύνορα του ρωσικού εναέριου χώρου, τα αεροσκάφη Su-35S επέστρεψαν στην αεροπορική τους βάση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.