ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία-κορωνοϊός Από 1η Ιουνίου αρχίζει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

1 min read

Στην ρωσική πρωτεύουσα από 1ης Ιουνίου θα αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργγκέι Σομπιάνιν, κατά την διάρκεια βιντεοσύσκεψης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Ria Novosti-Reuters

Σύμφωνα με τον Σομπιάνιν θα ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και καταστήματα που προσφέρουν οικιακές υπηρεσίες, όπως στεγνοκαθαριστήρια και καταστήματα επιδιορθώσεων, επισημαίνοντας ότι στον κλάδο αυτό απασχολούνται 300.000 εργαζόμενοι, ενώ οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να κάνουν τους περιπάτους τους , αλλά βάσει ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

«Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να δώσουμε στους Μοσχοβίτες την δυνατότητα να βγουν από τα σπίτια τους, να περπατήσουν στις αυλές τους, στα πάρκα και στους κοινόχρηστους χώρους, παρότι αυτό είναι μια δύσκολη απόφαση» δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Ωστόσο η έξοδος αυτή από τα σπίτια, είπε ο δήμαρχος της Μόσχας πρέπει να γίνει βάσει ενός χρονοδιαγράμματος απλού και προσιτού σε όλους, ώστε να μην βγουν όλοι μαζί ταυτόχρονα.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας είναι πανέτοιμη για όλες τις σχετικές προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν σε σχέση με την διοργάνωση της παρέλασης της Νίκης που θα γίνει στις 24 Ιουνίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από την πλευρά του δήλωσε ότι η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στην Μόσχα σταθεροποιείται όπως και γενικά στην Ρωσία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά δύο φορές στην ρωσική πρωτεύουσα σε σχέση με τους σοκαριστικούς αριθμούς κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί στις αρχές Μαΐου. Παράλληλα επισήμανε, ως ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που νόσησαν, από τους νέους ασθενείς που εισάγονται σ’ αυτά λόγω κορωνοϊού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.