ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία και ΗΠΑ φέρνουν την ένταση στην Αν. Μεσόγειο: «Δεν θα ανεχτούμε ξανά υπερπτήσεις»

1 min read

Αυξάνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ μετά και τη σημερινή εναέρια αναχαίτιση. «Δεν θα ανεχτούμε ξανά τα αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από τη Συρία» δηλώνουν οι Ρώσοι.

ΗΠΑ και Ρωσία βρέθηκαν ακόμη μια φορά πρόσωπο με πρόσωπο στην «καυτή ζώνη» της Μεσογείου, με την Ουάσιγκτον να κατηγορεί την Μόσχα για αναχαίτιση αεροσκάφους «με μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο» από ρωσικά μαχητικά. Δεν ήταν η πρώτη φορά αλλά τώρα το ποτήρι ξεχείλισε, σύμφωνα με τους Ρώσους.

Σύμφωνα με μια συριακή στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «ανέχονται» τις υπερπτήσεις των ΗΠΑ κατά μήκος των ορίων του εναέριου χώρου της Συρίας εδώ και καιρό, αλλά δεδομένων των επανειλημμένων προσπαθειών των ΗΠΑ να ξεκλέψουν πληροφορίες για τα ρωσικά στρατιωτικά συστήματα που βρίσκονται στη βάση Hmeimim, η Ρωσική Ομοσπονδία πιστεύει ότι «ήρθε ο καιρός να υπενθυμίσουμε στους Αμερικανούς ότι δεν είναι ελεύθεροι να δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους χώρους».

Η πηγή επεσήμανε ότι πριν από την σημερινή εναέρια αναχαίτιση, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε πραγματοποιήσει αρκετές πτήσεις κοντά στον συριακό εναέριο χώρο τον μήνα Μάιο.

Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στη Μεσόγειο εδώ και καιρό, αεροσκάφη απογειώνονται από την Ελλάδα, την Τουρκία αλλά και τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στην περιοχή καθημερινά ενώ οι Ναυτικές ασκήσεις έχουν κάθε μήνα την τιμητική τους. Ωστόσο, μετά την επέμβαση του ρωσικού στρατού στη Συριακή Σύγκρουση τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ρωσία μπήκε δυναμικά στην σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τις θέσεις της.

Η Μεσόγειος γίνεται η νέα Βαλτική, μια περιοχή τεταμένης έντασης και αμφισβήτησης ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ.

Πηγή: AMN

Δημοσίευση στα Social Media