ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία για τουρκική απειλή προς ΗΠΑ για αγορά Su-57: «Είναι πρόωρο αλλά δεν το αποκλείουμε»!

1 min read

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο η Ρωσία να παραδώσει στην Τουρκία μαχητικά 5ης γενιάς Su-57, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο καθώς προέχει η παράδοση των συγκεκριμένων μαχητικών στην ρωσική Αεροπορία πρώτα.

Πιο ειδικά ο  αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της κρατικής Δούμα, Γιούρι Σβίτκιν, δήλωσε:

«Η Ρωσία αυτό το χρονικό διάστημα έχει προτεραιότητα την παράδοση των πρώτων 12 αεροσκαφών Su-57 παραγωγής στην ρωσική Αεροπορία. Ως εκ  τούτου είναι πρόωρο να πει κανείς ότι η Μόσχα θα πουλήσει στην Τουρκία ρωσικά μαχητικά Su-57 που θα αντικαταστήσουν τα F-35, αν και δεν το αποκλείουμε, εάν οι συνθήκες αλλάξουν».

Αυτή ήταν η έμμεση απάντηση της Μόσχας, στις δηλώσεις του Tούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε πει ότι η Άγκυρα εξετάζει ως εναλλακτική λύση τα ρωσικά μαχητικά, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν τους πουλήσουν αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35, επειδή η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

«Προτού γίνουν οι οποιεσδήποτε συμφωνίες που αφορούν πωλήσεις εξοπλισμών, όλα ελέγχονται, λαμβάνεται επίσης υπ όψιν και ο πολιτικός προσανατολισμός της μιας ή της άλλης χώρας, όπως και η στάση που τηρεί έναντι της χώρας μας… Η προσωπική μου άποψη είναι η ακόλουθη: θα έλεγα ότι προς το παρόν είναι πρόωρο να μιλάει κανείς για το ενδεχόμενο πώλησης των αεροσκαφών Su-57 σε αντικατάσταση των F-35» δήλωσε ο Σβίτκιν.

Η Τουρκία αναμένει την παράδοση των δύο πρώτων F-35A στις 21 Ιουνίου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών όμως να δηλώνει ότι οι προσπάθειες για την παρεμπόδιση της προμήθειας των F-35 δεν στοιχειοθετούν μια υγιή σχέση μεταξύ των δύο κρατών της Τουρκίας και των ΗΠΑ.


“Υπάρχουν προσπάθειες από το αμερικανικό κοινοβούλιο σχετικά με τα F-35. Δύο μαχητικά θα παραδοθούν σε εμάς στις 21 Ιουνίου και επίσης υπάρχουν προσπάθειες να μπλοκαριστεί αυτή η παράδοση. Δεν μπορούμε να έχουμε έτσι μια υγιή σχέση”, είπε.

Πάντως ο SSM ανακοινώνει ότι αναμένει την παράδοση των F-35 στις 21 Ιουνίου.


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.