ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: Έτοιμο να απογειωθεί από ώρα σε ώρα το αεροπλάνο με υγειονομική βοήθεια προς τις ΗΠΑ

1 min read

Όπως δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η Ρωσία θα στείλει αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντμίτρι Πέσκοφ, το αεροπλάνο πιθανότατα θα πετάξει απόψε το βράδυ. 

«Σήμερα, διεξήχθη τεχνικός συντονισμός και προετοιμασία για την αποστολή αεροσκάφους από τη Ρωσία (στις ΗΠΑ), η οποία αναμένεται να φύγει μέχρι το τέλος της ημέρας», ανέφερε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, συζήτησαν για αυτή την βοήθεια κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους τη Δευτέρα.

«Η ρωσική πλευρά έχει προσφέρει αυτή την βοήθεια, με τη μορφή ιατρικού και προστατευτικού εξοπλισμού, στην Αμερική εν μέσω της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί εκεί. Ο Τραμπ αποδέχτηκε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια με ευγνωμοσύνη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι είχε την εντύπωση ότι μερικοί άνθρωποι από την αμερικανική πλευρά δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν ως προς την επείγουσα επίλυση τεχνικών προβλημάτων για την εφαρμογή της συμφωνίας των δύο προέδρων.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, όταν προσφέρουμε βοήθεια σε Αμερικανούς συναδέλφους, ο πρόεδρος (Πούτιν) υποθέτει ότι όταν οι Αμερικανοί παραγωγοί ιατρικού εξοπλισμού και υλικών επιταχύνουν την παραγωγή, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε είδος αν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

«Τώρα, όταν η υπάρχουσα κατάσταση επηρεάζει όλους, χωρίς καμία εξαίρεση και έχει παγκόσμιο χαρακτήρα, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά το να δρουμε μαζί, στο πνεύμα της εταιρικής σχέσης και της αμοιβαίας συνδρομής», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πούτιν και Τραμπ είχαν τηλεφωνική συνομιλία στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Βλάντιμιρ Πούτιν για ρωσική παροχή βοήθειας προς τις ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.