ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: «Έχουμε προειδοποιήσει για την αποστολή Patriot στην Ουκρανία θα αποτελούσε νόμιμο στόχο για τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα

1 min read

Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την Ουκρανία με ακόμη μια δέσμη στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 1,85 δισ. δολαρίων, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν με σημαντικότερο εξ αυτών να είναι το πράσινο φως για αποστολή Patriot στο Κίεβο παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις.

Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot στις ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι χάρη σε αυτήν τη δέσμη στρατιωτικής βοήθειας οι ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν «εκτεταμένη αντιαεροπορική άμυνα, ικανότητα πληγμάτων ακριβείας, πρόσθετα πολεμοφόδια και εξοπλισμό ζωτικής σημασίας, που η Ουκρανία χρησιμοποιεί αποτελεσματικά για να αμυνθεί στο πεδίο των μαχών».

Οι Patriot θεωρούνται από τα πιο προηγμένα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, μεταξύ των οποίων αεροσκάφη, πύραυλοι κρουζ και βαλλιστικοί πύραυλοι. Περιλαμβάνουν συνήθως εκτοξευτήρες μαζί με ραντάρ και άλλα υποστηρικτικά οχήματα.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αργότερα σήμερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Λευκό Οίκο.

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης.

Θυμίζουμε ότι η Ρωσία είχε δηλώσει πως τα σχέδια των ΗΠΑ να παράσχουν συστήματα πυραύλων Patriot στην Ουκρανία αποτελούν “πρόκληση” και μια περαιτέρω διεύρυνση της στρατιωτικής ανάμιξης των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πει προ ημερών πως οι Patriot θα ήταν “σίγουρα” ένας στόχος για τη Ρωσία, αλλά πως δεν θα σχολιάσει μη επιβεβαιωμένες αναφορές των ΜΜΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα είχε τονίσει πως η Μόσχα συνιστά στην Ουάσινγκτον να “βγάλει τα σωστά συμπεράσματα” από τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που προμηθεύουν οι ΗΠΑ θα αποτελούσε νόμιμο στόχο για τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.