ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: Απαράδεκτη χαρακτήρισε την έξωθεν επιβολή σχεδίου λύσης στο Κυπριακό

1 min read

Η Ρωσία αντιτίθεται στο “αγγλικό σχέδιο” για τη λύση του Κυπριακού

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την έξωθεν επιβολή σχεδίου λύσης στο Κυπριακό η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για «βρετανικό σχέδιο».Εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη της Μόσχας στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, που προνοούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ είπε ότι κάθε αλλαγή στις βασικές παραμέτρους θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, την Πέμπτη, η κ. Ζαχάροβα ανέφερε ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και συνολικής λύσης του Κυπριακού.

«Ωστόσο, όπως έχουμε πει πολλές φορές, δεν πρέπει να ασκείται πίεση σε κανένα από τα μέρη. Είναι απαράδεκτο να τους επιβληθεί ένα σχέδιο για διευθέτηση έξωθεν ή αυστηρά χρονοδιαγράμματα ή να προσαρμοστεί η αρωγή του ΟΗΕ στους δείκτες προόδου στις συνομιλίες» είπε.

Οι ίδιοι οι Κύπριοι, συνέχισε η κ. Ζαχάροβα, πρέπει να αξιολογήσουν τις διάφορες εξωτερικές προτροπές σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις μιας διευθέτησης.

«Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζουμε τους τρόπους που εγκρίθηκαν μέσα από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία συνεπάγονται τη δημιουργία μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια διεθνή προσωπικότητα, κυριαρχία και ιθαγένεια στη βάση συμφωνιών που θα επιτευχθούν και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου» είπε.

Ωστόσο, κατέληξε, κάθε αλλαγή στις βασικές παραμέτρους πρέπει να επανεξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.