ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρομά επιτέθηκαν σε άνδρες της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ με πέτρες και… πιτ μπουλ, μετά από καταδίωξη – Δυο τραυματίες αστυνομικοί

1 min read

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση Ρομά και σκυλιών ράτσας πίτ μπουλ.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ εντόπισαν λίγο μετά τα ξημερώματα το όχημα στο οποίο επέβαιναν Ρομά, ως δράστες επίθεσης σε βάρος νεαρού, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στην Άμεση Δράση. Καταδίωξαν το αυτοκίνητο και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Αετόπετρας στα Λιόσια, στις 2 παρά τέταρτο το μεσημέρι.

Από κοινού τα πληρώματα, καλούν τους Ρομά να αποβιβαστούν από το όχημα, και ξαφνικά δέχονται επίθεση από αλλού, με πέτρες, ξύλινα δοκάρια, ενώ βλέπουν να έρχονται εναντίον τους πιτ μπουλ, τα οποία είχαν απελευθερώσει ομόφυλοί τους, σε προσπάθεια να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους.

Με διαδοχικές διαβιβάσεις στο κέντρο τα πληρώματα της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ ζητούσαν από το κέντρο ενισχύσεις, καθώς δεχόντουσαν επίθεση, χωρίς ανταπόκριση. Περιπολικό που βρισκόταν στην περιοχή, άκουσε τη διαβίβαση και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό σε βάρος των Αστυνομικών, όπου μετέβησαν στο σημείο ενισχύσεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο Ρομά -οι οποίοι επίσης τραυματίσθηκαν από τα αντικείμενα που πέταγαν οι ομόφυλοί τους- και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών της Αστυνομίας «Tetra Sepura»της ΕΛΑΣ, αντιμετωπίζει προβλήματα. Και την περασμένη εβδομάδα πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, σε νυχτερινή βάρδια, διαβίβαζε προς το Κέντρο για «προτεραιότητα» όταν εντόπισε αιμόφυρτους αλλοδαπούς να κινούνται πεζή ύστερα από συμπλοκή με μαχαίρια στο πάρκο Κύπρου στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ωστόσο, δεν είχαν επικοινωνία, καθώς είχε καταρρεύσει το (νέο) ψηφιακό σύστημα της ΕΛΑΣ, με τις διαβιβάσεις να γυρίζουν και πάλι στο (παλιό) αναλογικό. Το πρόβλημα υπάρχει από την Τετάρτη 13/11 με τις επικοινωνίες να είναι και πάλι προβληματικές για τα πληρώματα και το Κέντρο. Ομως, μέσα στην εβδομάδα έγινε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη, αλλά σε λιγότερο από τρία 24άωρα το ψηφικό σύστημα βρέθηκε πάλι εκτός επικοινωνίας!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.