ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρόκα Δεν θα παίξουμε Ευρώπη του χρόνου

1 min read

Μεγάλη συνέντευξη στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό «RAC1» παραχώρησε αργά το βράδυ της Κυριακής (31/05), ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού», Τσάβι Ρόκα, αναλύοντας τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις σκέψεις του για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτό που ξεχώρισε πάντως στη συνέντευξή του ήταν η ανάλυση που έκανε όσον αφορά το (άμεσο) ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού, ξεκαθαρίζοντας πως (με βάση την ενημέρωση που έχει) είναι οριστικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη σεζόν, παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέσω της UEFA.

«Από τη μια είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε σε δράση, αλλά από την άλλη υπάρχει μια θλίψη γιατί δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Αλλά αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Εγώ είμαι εδώ λίγες μέρες και αυτό που έζησαν στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ζήσαμε στην Ισπανία.

Οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά τις προηγούμενες ημέρες γινόταν λόγος για το πρωτόκολλο όπου θα επιτρέπονταν μάξιμουμ 300 άνθρωποι στα γήπεδα, συμπεριλαμβανομένων παικτών, επιτελείων κλπ.» τόνισε αρχικά ο Ρόκα και πρόσθεσε πως «…θα είναι παράξενο το να παίζουμε σε άδειες εξέδρες και ακόμη περισσότερο γιατί στα πλέι οφ θα έχουμε ματς μεταξύ των έξι πρώτων που θα ήταν ντέρμπι. Και παιχνίδια που θα είχαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα μ’ αυτό το ιδιαίτερο πάθος που χαρακτηρίζει τους οπαδούς των ελληνικών ομάδων.

Ωστόσο, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ας ελπίσουμε να βρεθεί η λύση ώστε να επιστρέψει ο κόσμος την επόμενη σεζόν, ακόμη και αν δεν θα επιτρέπεται να γεμίσει όλο το γήπεδο ή αν θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους. Για την ώρα είναι πολύ καλό να αρχίσουμε και πάλι τους αγώνες. Γιατί τελικά, το ποδόσφαιρο χωρίς αυτό το πάθος και χωρίς τους οπαδούς χάνει πολύ από την ομορφιά του

Το πλάνο είναι να διεξαχθούν ολόκληρα τα πλέι-οφ. Υπήρχε μονάχα μια ιδέα για το πως μπορούμε να μειώσουμε τα ταξίδια, αλλά τελικά δεν ήταν εύκολο…».

Σε ότι αφορά το στόχο του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ, ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής υπογράμμισε: «Ο στόχος είναι να τερματίσουμε μέσα στις ευρωπαϊκές θέσεις, αν και δυστυχώς δεν μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης που πέρασε ο σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, έχουμε προχωρήσει στις συζητήσεις μας με την UEFA ώστε να έχουμε την αδειοδότηση την επόμενη σεζόν. Η UEFA αντιλαμβάνεται την θέση μας και ήταν “ανοιχτή” και οι συνομιλίες εξελίχθηκαν θετικά. Aλλά εξαιτίας του κορωνοϊού τα πάντα “πάγωσαν ” και ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσουμε την άδεια από τώρα.

Για εμάς, προφανώς, αποτελεί κίνητρο να συνεχίσουμε την καλή πορεία που είχαμε πριν την διακοπή, αλλά παράλληλα σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Θέλουμε να κάνουμε καλά πλέι-οφ, να τελειώσουμε με καλή δυναμική, το οποίο είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές αφού τέτοιου είδους παιχνίδια θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν εμπειρίες και να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους για να αντεπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο που απαιτούν τέτοιου είδους αγώνες».

Ως προς το πως θα κινηθεί το προσεχές καλοκαίρι η μεταγραφική αγορά, ο Ρόκα ήταν κατηγορηματικός: «Εκτιμώ πως θα είναι τα πάντα πολύ… συμπυκνωμένα. Οι σύλλογοι αυτή την στιγμή κάνουμε τους υπολογισμούς μας, προσπαθούμε να βγάλουμε μπάτζετ κλπ. Και φυσικά για τον κάθε σύλλογο η κατάσταση είναι διαφορετική, αν παίζεις Champions League ή Europa League, αν αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο του υποβιβασμού κλπ. Φυσικά, το ποδόσφαιρο δεν θα ξεφύγει από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Και εμείς που εξαρτιόμαστε από τους σπόνσορες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τα εισιτήρια και άλλα, θα δούμε να μειώνονται τα έσοδά μας και ως εκ τούτου είμαστε σε στάση αναμονής γιατί όσες προβλέψεις και να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να ξέρεις ακριβώς τί θα συμβεί.

Αλλά κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσει όλη η κατάσταση και τότε νομίζω πως θα είναι παράξενα γιατί το μεταγραφικό παράθυρο θα είναι συμπυκνωμένο, γιατί εκτιμώ πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί…».

Εν συνεχεία η κουβέντα πήγε στα μεταγραφικά, με τον Ρόκα να παραδέχεται πως έχει φτιάξει διαφορετικά σενάρια, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. «Στην διάρκεια της καραντίνας πέρασα πολλές ώρες δουλεύοντας πάνω σε διαφορετικά σενάρια, με διαφορετικούς προϋπολογισμούς και ως εκ τούτου με ποδοσφαιριστές που θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά… Η ιδέα είναι να προβλέψουμε τί μπορεί να συμβεί και να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε όταν έρθει η στιγμή να μπορέσουμε να δράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και φυσικά μέσα σ’ όλα πρέπει να σκεφτείς πως πρέπει να διαπραγματευτείς την παράταση δανεισμών και την παράταση συμβολαίων που λήγουν και τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όπως αρχικά πει η FIFA. Οπότε δημιουργούνται δύσκολες καταστάσεις».

«Γίγαντας που βρίσκει τον εαυτό του»

Για την πίεση που έχει στον Παναθηναϊκό, ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής είπε: «Αυτό είναι και στον άνθρωπο. Εγώ απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου, είμαι τελειομανής και σε όποιον σύλλογο και να έχω δουλέψει, πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ με μεγάλο αντίκτυπο, τεράστια ιστορία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Οταν ακούς Παναθηναϊκός ξέρεις πως πρόκειται για έναν σύλλογο μεγάλο, αλλά όταν το ζεις από μέσα κι από πρώτο χέρι, ο σύλλογος είναι ακόμη πιο μεγάλος από όσο νόμιζες. Και είναι πολύ όμορφο. Η αίσθηση αυτή την στιγμή είναι πως πρόκειται για έναν “ γίγαντα” που βρισκόταν σε δύσκολες ώρες, αλλά σιγά-σιγά βρίσκει τον εαυτό του».

Τέλος, μίλησε και τις συζητήσεις που είχε το καλοκαίρι του 2019 με τη Μπαρτσελόνα, για να αναλάβει πόστο στην Ακαδημία της. «Το βλέπω πολύ-πολύ μακριά. Μου αρέσει να κοιτάζω μπροστά. Αφού δεν έγινε τότε, συνέβη για κάποιο λόγο. Δεν ήταν η στιγμή. Λίγες μέρες μετά ο Παναθηναϊκός με κάλεσε για ν’ αναλάβω το πρότζεκτ και μου έκανε εντύπωση πόσο με ήθελαν, πως ήξεραν τί έχω κάνει και ποια είναι η πορεία μου. Για έναν αθλητικό διευθυντή το να έχω αυτή την ανεξαρτησία που μου προσέφεραν είναι πολύ σημαντικό».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.