ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρόδος: Μεγάλη αναστάτωση στις νότιες περιοχές – Ακούστηκε δυνατό «μπαμ» (φωτό, βίντεο)

1 min read

Ένας δυνατός θόρυβος παρόμοιος με έκρηξη αναστάτωσε τους κατοίκους των περιοχών της Νότιας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι άκουσαν ένα δυνατό «μπαμ» νομίζοντας στην αρχή πως πρόκειται για σεισμό, κάτι όμως που δεν είχε γίνει, με το επικρατέστερο σενάριο για την προέλευση του θορύβου να είναι το σπάσιμο του φράγματος της ταχύτητας του ήχου, προερχόμενο από αεροσκάφος.

Τι συμβαίνει όταν ένα αεροσκάφος σπάει το φράγμα της ταχύτητας του ήχου;

Όταν η ταχύτητα των αεροσκαφών πλησιάζει την ταχύτητα του ήχου, υπάρχει αύξηση στην αεροδυναμική αντίσταση, έτσι ώστε τα αεροσκάφη να έχουν μια ισχυρή ταλάντωση στην φθορά της ταχύτητας.

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως το φράγμα του ήχου.

Όταν ένα αεροσκάφος λοιπόν ταξιδεύει με ταχύτητα πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου τα κύματα του ήχου που εκπέμπει το αεροπλάνο δεν μπορούν να ξεπεράσουν το αεροπλάνο και έτσι τα κύματα συσσωρεύονται σε έναν κώνο πίσω από αυτό.

Όταν πραγματοποιείται λοιπόν το σπάσιμο του φράγματος του ήχου εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο, η προέλευση του οποίου όμως είναι ακόμη υπό συζήτηση. Η Βασικότερη θεωρία είναι πως πραγματοποιείται πτώση της πίεσης του αέρα , που συμπυκνώνεται και σχηματίζει σταγονίδια νερού.

Ένας ακροατής ακούει ένα «μπάμ» μόλις ένα αεροσκάφος σπάσει την ταχύτητα του ήχου επειδή ακούει τον ήχο του αεροσκάφους που έχει συσσωρευτεί πίσω του με την μία και ξαφνικά.’

ΠΗΓΗ: 12vima.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.