ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρόδος: Έμπλεξαν αντιδήμαρχο σε απάτη με δήθεν δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις

1 min read

Σε απάτη με δήθεν δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις ενέπλεξαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ρόδου, Τηλέμαχο Καμπούρη.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη Ρόδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού. Πρόκειται για απόπειρα απάτης με παρ’ ολίγον θύμα γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Ρόδο στην πώληση στρατιωτικών ειδών. Ο επιτήδειος  παρίστανε τηλεφωνικά τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου, τον Τηλέμαχο Καμπούρη.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι σε παρόμοιες υποθέσεις απάτης, οι δράστες παριστάνουν γνωστούς επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα στα υποψήφια θύματά τους.

Έτσι και ο απατεώνας υποδυόμενος τον κ. Καμπούρη, τηλεφώνησε στον 45χρονο επιχειρηματία από κινητό τηλέφωνο και του συστήθηκε ως Τηλέμαχος Καμπούρης, αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Ρόδου και του είπε ότι ενδιαφέρεται να κάνει δωρεά στον Ελληνικό Στρατό. Συγκεκριμένα ήθελε 90 μπλουζάκια και 50 ζευγάρια άρβυλα.

Ο επιχειρηματίας – αφού έκανε έρευνα αγοράς – κάλεσε πίσω στον ίδιο αριθμό και ενημέρωσε τον ενδιαφερόμενο ότι το ποσό για τα είδη που ζήτησε είναι 3.000 ευρώ. Αμέσως συμφώνησε και του ζήτησε λογαριασμό τραπέζης για να του καταθέσει το χρηματικό ποσό.

Του έδωσε τον λογαριασμό του στην Alpha Bank και τον ενημέρωσε ότι θα κατέθετε το αντίτιμο το πρωί της 18ης Ιουνίου 2020. Την ίδια μέρα και ώρα δέχτηκε κλήση από άλλο κινητό τηλέφωνο, και ο εμφανιζόμενος ως αντιδήμαρχος Οικονομικών τον ενημέρωσε ότι πραγματοποίησε την κατάθεση και του απέστειλε μέσω άλλου κινητού τηλεφώνου και με την χρήση της εφαρμογής “Viber” ένα extre της συναλλαγής που τον εμφάνιζε να έχει καταθέσει 15.325 ευρώ και όχι 3.000 ευρώ όπως είχαν συμφωνήσει.

Σε ερώτηση του επιχειρηματία γιατί του έστειλε φωτογραφία από άλλον τηλεφωνικό αριθμό και όχι από αυτόν που μίλησαν πριν, τού απάντησε μάλιστα ότι επρόκειτο για το δεύτερο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί στον Δήμο Ρόδου ενώ ισχυρίστηκε ότι από λάθος του είχε καταθέσει 15.323 ευρώ και όχι 3.000 ευρώ και ζητούσε επίμονα να του επιστρέψει το υπόλοιπο για να μην εκτεθεί.

Επίσης του ζήτησε αν έχει επιπλέον χρήματα να του δανείσει για να κάνει κάποιες πληρωμές και επέμενε η κατάθεση να γίνει μέσω λογαριασμού του της Εθνικής Τράπεζας.

Ο επιχειρηματίας μετέβη άμεσα σε κατάστημα της τράπεζας Alpha Bank και τον διαβεβαίωσαν ότι η συναλλαγή ήταν εικονική. Ο επιχειρηματίας βρήκε το τηλέφωνο του αντιδημάρχου επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε κάτι.

Ο αντιδήμαρχος, μάλιστα, απουσίαζε από την Ρόδο και βρισκόταν στην Αθήνα σε παρουσίαση του προγράμματος χρηματοδότησης “Αντώνης Τρίτσης” από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.