ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ρικ Πιτίνο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον Εθνική Ελλάδας

1 min read

Παρελθόν από την Εθνική Ελλάδας αποτελεί ο Ρικ Πιτίνο, μετά τον αποκλεισμό της γαλανόλευκης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού του προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία, ο Αμερικανός τεχνικός ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι αποχωρεί από τον πάγκο της γαλανόλευκης.

“Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε πολύ χρόνο, μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο:

“Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε πολύ χρόνο, μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση.

Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, που ήταν να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σπουδαία η Τσεχία, αλλά μας πλήγωσε το γεγονός ότι δεν είχαμε ημέρα για να προετοιμαστούμε. Μας κέρδισαν, κυριάρχησαν στο ριμπάουντ, είχαν διπλάσιες ασίστ. Η προσπάθεια ήταν εκεί, το παιχνίδι μας όμως όχι. Σπουδαία ομάδα η Τσεχία, ήταν καλύτερη από εμάς. Έπαιξαν σε ένα στιλ που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι όπως θέλαμε.

  • Πολύς κόσμος από τις ΗΠΑ μου έστειλε μηνύματα, από την Ελλάδα δεν έχουν πολλοί τον αριθμό μου και δεν ξέρω να διαβαζω ελληνικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα στιλ σπουδαίο. Ο Παπαγιάννης έχασε βάρος, έχει γίνει από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Πολλά πετύχαμε σε αυτό το διάστημα, πολλά πρέπει να βελτιώσουμε στην χώρα, τα τμήματα υποδομής ώστε να βγουν νέοι Παπαγιάννηδες, νέοι Σπανούληδες. Έχουμε έναν νεαρό, τον Ρογκαβόπουλο που έχει πολλά να μάθει. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που είδαμε σήμερα.

Η Τσεχία κυριάρχησε στο ριμπάουντ, αλλά και στις βολές. Το ματς χάθηκε στην πρώτη περίοδο, μας διέλυσαν στον αιφνιδιασμό. Είχαν 76% στο δίποντο, είχαν ένα φανταστικό βράδυ μετά από ματς με παράταση. Είναι έμπειρη ομάδα, εμείς είμαστε απογοητευμένοι και θέλω να είμαστε απογοητευμένοι για να ωριμάσουν αυτοί οι νεαροί αθλητές”.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, από την πλευρά του, είπε πως: “Η Τσεχία άξιζε τη νίκη, δεν κάναμε καλή δουλειά στο ριμπάουντ. Πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο για τη νίκη. Εμείς είμαστε νεαροί που πρέπει να αποδείξουμε πράγματα. Ήταν τιμή μας να παίξουμε στην εθνική ομάδα”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.