ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρήξη ΗΠΑ-Τουρκίας: Η Άγκυρα απάντησε στην εντολή της Ουάσιγκτον για ακύρωση των S-400 «με επίσπευση» της παράδοσης

1 min read

Φαίνεται πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη με τις ΗΠΑ και παρά την τελευταία προειδοποίηση των Αμερικανών διαμέσου του State Department για «μη παραλαβή των ρωσικών S-400» όχι μόνο θα παραληφθούν αλλά θα επισπευθεί ο χρόνος παράδοσης των πυραύλων για τον Ιούλιο του 2019.

Η δήλωση έγινε στο Twitter από τον υφυπουργό Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ

«Εχουμε επισπεύσει για τον Ιούλιο 2019 τον χρόνο παράδοσης στο συμβόλαιο που υπογράψαμε με τη Ρωσία για την απόκτηση των S-400»

Η παράδοση των πυραύλων S-400 που έχει παραγγείλει η Τουρκία στη Ρωσία θα γίνει τον Ιούλιο 2019, δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιτάχυνση της εκτέλεσης του συμβολαίου.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για την τεχνική και στρατιωτική συνεργασία Βλαντίμιρ Κόινε είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι η παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων στην Αγκυρα θα ξεκινήσει «πιθανότατα προς το τέλος του 2019 με αρχές του 2020».

Ομως ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα ότι η Μόσχα θα επισπεύσει την παράδοση.

«Σχετικά με τους S-400, είναι μία απόφαση που αφορά την Τουρκία … Κλείσαμε συμφωνία για το θέμα των S-400, κλείσαμε τον φάκελο αυτόν, είναι μια τελειωμένη υπόθεση», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που επέκριναν την απόφαση της Αγκυρας, εξαιτίας της μη συμβατότητας του ρωσικού συστήματος με τα νατοϊκά αμυντικά συστήματα.

Τώρα το ζήτημα είναι τι θα πράξουν οι ΗΠΑ. Θα μείνουν σε διαρροές και δηλώσεις; Ή θα προχωρήσουν σε πράξεις; Ο «έρωτας» των ΗΠΑ για την Τουρκία είναι διαχρονικός αλλά πλέον έφτασαν στο σημείο της «μη επιστροφής»

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.