ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ραγδαίες εξελίξεις, σε δυσμενή θέση ο Μητσοτάκης Εσπευσμένη νομική διάταξη για λογισμικά, ΕΥΠ και άρση απορρήτου

1 min read

Εκ των υστέρων νομική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να απαγορεύσει την διάθεση και την εμπορία κακόβουλων λογισμικών υποκλοπών στην ελληνική επικράτεια προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης
Οικονόμου σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την αρνητική διάθεση που έχει υπερισχύσει στην κοινή γνώμη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Το εύρος και το βάθος του σκανδάλου των υποκλοπών αναγκάζει την κυβέρνηση να φέρει την Τετάρτη νέο θεσμικό πλαίσιο στην Βουλή προς ψήφιση που θα περιλαμβάνει :

Η νομοθετική πρωτοβουλία, προβλέπει:

την απαγόρευση της εμπορίας και χρήσης κακόβουλων λογισμικών στην ελληνική επικράτεια,
-τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και ειδικά για τα πολιτικά πρόσωπα θα υπάρξει ένα νέο φίλτρο εκτός ΕΥΠ.
-τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ 
-Τη σύσταση Επιτροπής Συντονισμού για θέματα κυβερνοασφάλειας
.

Αλλαγές και στην ΕΥΠ

Ασφαλώς, το σκάνδαλο έφερε μπροστά και τις δυσλειτουργίες της ΕΥΠ αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει γίνει χειρισμός μέσα στην ΕΥΠ του λογισμικού predator και μάλιστα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, στο τηλέφωνο του υπουργού Νίκου Δένδια παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν προμηθευτεί το λογισμικό αυτό. Γι’ αυτό και στην κυβέρνηση τρέχουν άρον άρον να αλλάξουν το τρόπο επιλογής διοίκησης στην ΕΥΠ. Όπως επίσης και την διαδικασία της άρσης του απορρήτου των παρακολουθήσεων, την οποία είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό.

Κορυφαίο λάθος Μητσοτάκη να πάρει υπ’ ευθύνη του την ΕΥΠ

Αποδεικνύεται, συμπερασματικά, ότι η κίνηση του Πρωθυπουργού να πάρει επ’ ώμου την ΕΥΠ ως ο αχίλλειος τένοντας του Κ.Μητσοτάκη αφού πλέον – εφόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα- είναι ο ορισμός της πολιτικής και προσωπικής ευθύνης όσα έγιναν στην ΕΥΠ. Αν το σκάνδαλο είχε μείνει στα πλαίσια μίας ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ευθύνης τότε θα μιλούσαμε για ένα σοβαρό ζήτημα. Τώρα που συνδέεται πλέον η ΕΥΠ με το λογισμικό Predator μιλάμε για μία θεσμική εκτροπή με ευθύνες Πρωθυπουργού.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πλημμέλημα την παγίδευση με λογισμικά παρακολούθησης

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές, εξαπολύουν βολές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα. Ειδικότερα, αναφέρουν την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα σε σχέση με τα παράνομα λογισμικά από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την 1η Ιουλίου του 2019, λίγο πριν τις εκλογές, που πέρασε με τις ψήφους των βουλευτών της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζουν δε, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε από κακούργημα σε πλημμέλημα, τόσο την παράνομη παγίδευση, παρακολούθηση, καταγραφή και αποτύπωση σε υλικό φορέα, συνομιλίας που γίνεται με δίκτυο κινητής, όσο και την παράνομη χρήση πληροφοριών ή του υλικού φορέα όπου αποτυπώθηκε η υποκλαπείσα πληροφορία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.