ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ραγδαίες εξελίξεις μεταξύ Γαλλίας – Τουρκίας: στέλνει μισθοφόρους να χτυπήσουν τον Γαλλικό Στρατό στο Μάλι!

1 min read

Λίγες ημέρες μετά αφότου ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Yves Jean Le Drian, ζήτησε την απομάκρυνση όλων των μισθοφόρων από τη Λιβύη, δημοσιεύματα θέλουν την Τουρκία να στέλνει τους ισλαμιστές τρομοκράτες που πληρώνει για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών του Μάλι, κατά της Γαλλίας!

Τα ίδια δημοσιεύματα θέλουν να διεξάγονται έντονες διαμάχες μεταξύ των μισθοφόρων και των ηγετών τους αφού τους εμποδίζουν να εγκαταλείψουν τα εδάφη της Λιβύης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη αναγκαστική όπως προκύπτει, μεταφορά τους στο Μάλι.

Στην αφρικανική χώρα όμως βρίσκονται ισχυρές γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες αντιμάχονται τους ισλαμιστές που υποστηρίζονται όπως αποδεικνύεται από την Τουρκία. Οι γαλλικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί μετά από πρόσκληση της εκλεγμένης κυβέρνησης του Μάλι, προκειμένου να αποτρέψουν την επέλαση των ισλαμιστών τρομοκρατών που ήδη έχουν καταλάβει βόρεια τμήματα της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή όμως συνιστά προσωπική ταπείνωση για τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος σύμφωνα με αναλυτές ξεκίνησε μέχρι και εκστρατεία συλλήψεων εναντίον Κούρδων ακτιβιστών στη Γαλλία για «να ικανοποιήσει την Άγκυρα» και να αποτρέψει την αποστολή ισλαμιστών ελεγχόμενων από την Τουρκία στο Μάλι.

Φαίνεται λοιπόν ότι έρχεται η ώρα της αλήθειας για την Γαλλία, διότι εάν αρχίσουν και επιστρέφουν οι Γάλλοι στρατιώτες με φέρετρα χτυπημένοι από τους μισθοφόρους των τούρκων, τότε η γενικευμένη σύρραξη είναι μονόδρομος. Και η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.