ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ραγδαίες εξελίξεις: Ένταλμα σύλληψης για γνωστό εφοπλιστή για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο

1 min read

Δύο άτομα αναζητά ακόμα η ΕΛ.ΑΣ. για τα συμβόλαια θανάτου στη Ζάκυνθο. Ο ένας είναι ο 44χρονος εφοπλιστής με ναυτιλιακή εταιρεία που έχει έδρα τα νησιά Μάρσαλ και φέρεται να προμήθευσε στους δράστες το σκάφος διαφυγής, ενώ η άλλη είναι μια 27χρονη γυναίκα που φέρεται να είχε σχέση με έναν από τους δράστες και να είχε ρόλο τσιλιαδόρου.

  • Δύο πρόσωπα-κλειδιά καταζητούνται από τις αστυνομικές αρχές ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που σκότωσε την 37χρονη σύζυγο του επιχειρηματία, Ντίμη Κορφιάτη, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σαν σήμερα, στις 9 Ιουνίου 2020.

Η γυναίκα εκτελέστηκε με 45αρι όπλο. Οκτώ σφαίρες κατέληξαν στο σώμα της, ενώ ο σύζυγός της γλίτωσε από θαύμα. Έντεκα μήνες μετά, στις 7 Μαϊου 2021, έπεφτε και εκείνος νεκρός, καθώς 19 σφαίρες από καλάσνικοφ του στέρησαν τη ζωή.

Τα πρόσωπα που ίδιος είχε καταγγείλει πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών και αστυνομικών αρχών, δύο εξ αυτών ωστόσο διαφεύγουν της σύλληψης.

Ο εφοπλιστής και η μελαχρινή καλλονή

Πρόκειται για έναν 44χρονο εφοπλιστή, με ναυτιλιακή εταιρία στα νησιά Μάρσαλ, ο οποίος φέρεται ότι προμήθευσε τους δράστες με το φουσκωτό σκάφος που διέφυγαν.

«Ουδεμία σχέση έχει μ’ αυτήν την υπόθεση και δεν γνωρίζει εκτός του προσώπου ενός υπαλλήλου του κανένα εκ των προσώπων, που φέρονται ως συμμετέχοντες, σ’ αυτό το έγκλημα» ανέφερε ο δικηγόρος του 44χρονου Αλέξης Κούγιας.

Το δεύτερο πρόσωπο που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, είναι μία 27χρονη γυναίκα, μελαχρινή, η οποία φέρεται να είχε το ρόλο της «τσιλιαδόρου» και να είναι μνηστή ενός εκ των δραστών της δολοφονίας της 37χρόνης και συγκεκριμένα του οδηγού της μοτοσυκλέτας.

Οι φόβου του επιχειρηματία

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία στις 7 Μαϊου 2021. Βασικό ρόλο προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση έπαιξε και η παρέμβαση και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Ο Ντίμης Κορφιάτης ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 καταθέσει μήνυση κατονομάζοντας τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς πίσω από τη δολοφονία της γυναίκας του.

«Προκύπτει αδιαμφισβήτητα πως άπαντες οι μηνυόμενοι καθώς και πιθανώς, τρίτα, έτερα, εμπλεκόμενα πρόσωπα, άγνωστα εισέτι, τελούσαν σε άμεση μεταξύ τους σχέση και συνεργασία, προς εκτέλεση του δολοφονικού τους σχεδίου» είχε υποστηρίξει ο επιχειρηματίας.

«Η προσπάθεια αυτή και η κινητοποίηση των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας έφεραν ένα πρώτο αποτέλεσμα» σημείωσε ο δικηγόρος του εκλιπόντα επιχειρηματία, Θεόδωρος Μάντας.

Επόμενο βήμα των ερευνών των αστυνομικών αρχών, η σε βάθος διερεύνηση πιθανής σύνδεσης των κατηγορουμένων και με τη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος εκτελέστηκε πριν από ένα μήνα. Άλλωστε, αστυνομικές πηγές θεωρούν βέβαιη τη σύνδεση των δύο δολοφονικών επιθέσεων

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.