ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ραγδαίες εξελίξεις Ερντογάν Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη

1 min read

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη για να εγγυηθεί τη σταθερότητα της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης στην Τρίπολη δήλωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη διάσκεψη στο Βερολίνο για την εκεχειρία στον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, κατ΄εφαρμογή του μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αρχίσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το RT, η Τουρκία ήδη ανέπτυξε δυνάμεις με σκοπό να εκπαιδεύσουν στρατεύματα της λιβυκής κυβέρνησης, σύμφωνα και με τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Άγκυρα επαναλαμβάνει ότι η ανάπτυξη των στρατευμάτων θα γίνει μόνο αν ο στρατός του Χαφτάρ επιτεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάσκεψη του Βερολίνου παρόντες θα είναι τόσο ο στρατάρχης του Εθνικού Λιβυκού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ όσο και ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Δημοσίευση στα Social Media