ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας

1 min read


Στις 12 το μεσημέρι μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα για να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς ήταν παρούσα τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της Ιριδας.

Μάλιστα είναι η ίδια που το πρωί εκείνης της ημέρας διαπίστωσε πως το μωρό ήταν νεκρό στην κούνια του.

Τελευταία θα κληθεί να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και δεν αποκλείεται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία αναμένεται να ολοκληρωθεί και να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές στο τέλος της εβδομάδας. 

Η έρευνα των δύο ιατροδικαστών σύμφωνα με το πόρισμα, και αφού έχουν αναλυθεί όλα τα προηγούμενα πορίσματα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο και για τις δύο περιπτώσεις, και δεν πρόκειται για θάνατο που οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Συγκεκριμένα, το πόρισμα κάνει λόγο για μηχανισμό βίαιου θανάτου και συγκεκριμένα αναφέρει «ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου» για τις περιπτώσεις Ίριδας και Μαλένας. 

Τα νέα δεδομένα επηρεάζουν και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας μέσω κεταμίνης, όμως, πλέον εμπλέκεται άμεσα και στην υπόθεση της Ίριδας που δολοφονήθηκε στην κούνια της στο ισόγειο της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα στις 21 Απριλίου 2021. Τότε, μέσα στο σπίτι βρίσκονταν μόνο η 33χρονη μητέρα, αλλά και η αδερφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αποκλείεται να κληθεί εντός των επόμενων ημερών από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών που χειρίζονται την έρευνα της Εισαγγελίας για νέες εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για τις δολοφονίες και των δύο άλλων παιδιών της.

Εάν κι εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής της, τότε οι εισαγγελείς θα ασκήσουν εναντίον της νέα ποινική δίωξη ή εάν υπάρξουν ενδείξεις ενοχής για άλλο άτομο τότε πιθανόν να ασκηθεί νέα δίωξη. 

Λέων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια»

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το πόρισμα των ιατροδικαστών που αφορά στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Το πόρισμα συνάδει πλήρως με την εμπειρία και τη θέση τους, αποδεικνύεται ότι, όλα αυτά τα στοιχεία τους βοθήσαν να κάνουν επανέλεγχο που ουσιαστικά δεν υπάρχει εύρημα που να μην έχει ελεγχθεί διπλά και τριπλά. Μιλάμε για 100% επιβεβαιωμένα ευρήματα. Η αιτία και ο μηχανισμός θανάτων είναι αδιαμφησβήτητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αιτία είναι ο ασφυκτικός θάνατος, είναι εγκληματική ενέργεια κι ο μηχανισμός είναι η απόφραξη μύτης και στόματος, κάθε φορά και με διαφορετικό μέσο ή συνδυασμό μέσου», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. 

Όσον αφορά πιθανές αστοχίες, στις αρχικές εκθέσεις ο Γρηγόρης Λέων, ανέφερε: «υπήρξαν αστοχίες στην πρώτη και τη δεύτερη έκθεση, το ευτύχημα είναι ότι είχαμε αρκετά στοιχεία στην πρώτη και τη δεύτερη έκθεση και ήρθε ένα αδιαμφησβήτητο αποτέλεσμα για την ουσία της υπόθεσης».

Όπως τόνισε, δεν πιστεύει ότι αυτό έγινε με δόλο. «Όποια αστοχία υπήρχε δεν είχε δόλο, δεν θέλω να θίξω συναδέλφους που έχουν μακρά εμπειρία, σίγουρα είναι μία περίπτωση που έχουν δείξει ότι υπάρχει μεταστροφή, ενώ στη δεύτερη η συνάδελφος ήδη παραδέχθηκε ότι υπήρξε λάθος. Υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, δεν ήταν εύκολα περιστατικά, πιθανά σε κάτι από αυτά να οφείλεται η όποια λανθασμένη εκτίμηση», σημείωσε. 

Παράλληλα, επεσήμανε, ότι τα στοιχεία φαίνεται να δυσκολεύουν την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ήδη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας: «Η υπεράσπιση πήγαινε καλά μέχρι τώρα, αφού είχαμε μόνο την Τζωρτζίνα και το χειριζόταν καλά, τώρα εύχομαι να βρουν τεχνικούς συμβούλους που να μπορούν να ανατρέψουν τα στοιχεία, τα οποία επαναλαμβάνω είναι αδιαμφισβήτητα».

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν σκότωσα τα παιδιά μου»

«Δεν θα μπορούσα να στραφώ ποτέ εναντίον των παιδιών μου για να τους κάνω κακό. Αρνούμαι κάθε υπόνοια, κάθε υποψία και κάθε κατηγορία», ισχυρίζεται η 33χρονη, σύμφωνα με το Star, αφότου ενημερώθηκε από τον δικηγόρο της για το πόρισμα των ιατροδικαστών, επιμένοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών.

«Δεν έχω τελέσει τις πράξεις τις οποίες κατηγορούμαι. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχει διαλυθεί η οικογένειά μου. Έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία βρισκόμενη κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού», φέρεται να είπε στον δικηγόρο της, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

«Η Ρούλα θα εξαφάνιζε το πανάκι της Ίριδας αν ήταν ένοχη»

Παράλληλα, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά που αποκάλυψε πως οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε ασφυξία αναφέρθηκε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε στο Mega ο δικηγόρος της 33χρονης, ο οποίος τόνισε πως η ενημέρωσή του έρχεται από τα τηλεοπτικά μέσα.

Με τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ίριδας να βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη δεν θα παρέδιδε το στοιχείο αυτό στις Αρχές.

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές».

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως δεν θα μπορούσε ποτέ να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και να τους προκαλέσει κακό.

Για την περίπτωση της Μαλένας ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβές συνθήκες του θανάτου του παιδιού. «Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε.

Τι αναφέρει το πόρισμα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν όλα τα σημαντικά σημεία της έκθεσης των ιατροδικαστών που βοηθάει τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές στη λύση του γρίφου.

Μέρος του πορίσματος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα: εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά πορεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών. Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος βρίσκεται πίσω από τον εξωγενή παράγοντα.

Μάλιστα, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα, προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.

Το πανάκι και όσα έδειξε η ειδική εξέταση

Στοιχείο-«κλειδί» υπήρξε το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.