Τρ. Ιούν 2nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ στο Σκοπιανό…. ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ και τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ…

1 min read

Δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση Ζάεφ για τη συγκεκριμένη πρόταση που φέρεται να κατέθεσε στις διπλωματικές αποστολές Ελλάδας και Σκοπίων ο Μάθιου Νίμιτς

Πληροφορίες για τις τρεις φάσεις εφαρμογής της πιθανής λύσης στην οποία θα καταλήξουν Αθήνα και Σκόπια, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Sitel των Σκοπίων.

 

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη το Sitel, υποστηρίζει πως στις προτάσεις που κατέθεσε στις δύο πλευρές ο διαμεσολαβητής  του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, φέρεται να υπάρχει και η διαδικασία αλλαγής και εφαρμογής της νέας ονομασίας που θα συμφωνηθεί και η οποία θα διαρκέσει σε τρεις φάσεις, με τελευταίο στάδιο την αλλαγή του Συντάγματος και όλων των προσωπικών εγγράφων των πολιτών.

Στην πρώτη φάση, το νέο όνομα που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές θα αντικαταστήσει την προσωρινή αναφορά  πΓΔΜ, όπου σήμερα χρησιμοποιείται, κυρίως σε διεθνείς οργανισμούς.

 

Στη δεύτερη φάση, και μετά την είσοδο των Σκοπίων με τη νέα ονομασία στο ΝΑΤΟ,  θα ζητηθεί απ’  όλες τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει τους γείτονες ως «Μακεδονία» να τροποποιήσουν τις σχετικές αποφάσεις κάνοντας πλέον χρήση του νέου ονόματος που θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών. Πλέον η νέα ονομασία θα τεθεί σε χρήση και όλες τις διεθνείς σχέσεις των Σκοπίων.

 

Στην τρίτη φάση,  θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων και η εφαρμογή του και για εσωτερική χρήση στη χώρα, καλύπτοντας έτσι την απαίτηση της Ελλάδας για erga omnes. Παράλληλα θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίσημα έγγραφα των πολιτών της χώρας (ταυτότητες, διαβατήρια κ.α.).

 

Το Sitel αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση Ζάεφ για τη συγκεκριμένη πρόταση που φέρεται να κατέθεσε στις  διπλωματικές αποστολές Ελλάδας και Σκοπίων ο Μάθιου Νίμιτς.

 

Την Πέμπτη ΜΜΕ των Σκοπίων μετέδωσαν πληροφορίες για «πέντε» προτεινόμενες υποψήφιες ονομασίες, που έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα :

 

Republika Nova Makedonija/Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας

Republika Severna Makedonija/ Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Republika Gorna Makedonija/ Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας

Republika Vardarska Makedonija/Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη

Republika Makedonija (Skopje)/ Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια).

 

Σύμφωνα με τα σκοπιανά δημοσιεύματα, η σύντομη γραφή των ονομάτων θα μπορεί να είναι:

 

Nova Makedonija

Severna Makedonija

Gorna Makedonija

Vardarska Makedonija

Makedonija (Skopje)

 

Οι προτεινόμενες ονομασίες είναι στη σλαβική εκδοχή (προφορικά και γραπτά) όπως  η γλώσσα («Μακεντόνσκι») και εθνικότητα («Μακεντόνετς») χωρίς μετάφραση στα αγγλικά

protothema

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.