ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Rafale: Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων στα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη [vid]

1 min read

Οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στη Γαλλία προκειμένου να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους στα γαλλικά μαχητικά 4++ γενιάς Rafale τα οποία απέκτησε η χώρα μας, με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλοράνς Παρλύ στις 25 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Mega, οι πιλότοι της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους στα γαλλικά μαχητικά, όπως προβλέπει η συμφωνία, με στόχο τους επόμενους μήνες και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι να ξεκινήσει η παράδοση τους στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor) καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων (τύπου Mica, Scalp και Ecoxet) ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ χωρίς τις κρατήσεις.

Η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων μαχητικών Rafale θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 με ρυθμό ένα ανά μήνα. Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023.

Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.