ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Rafale “τσάκισαν” τους Τούρκους στη Λιβύη! Γαλλία ή Αίγυπτος έκανε την επίθεση;

1 min read

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale “διέλυσαν” τα τουρκικά αντιαεροπορικά στη Λιβύη. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντηντο είναι αν επρόκειτο για Rafale των Γάλλων ή της Αιγύπτου, που διαθέτει τέτοια αεροσκάφη.

Όπως γράφει το Ahval:

“Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στo The Arab Weekly ότι τα πολεμικά αεροπλάνα που βομβάρδισαν την αεροπορική βάση al-Watiya στη δυτική Λιβύη ήταν αεροσκάφη Rafale, γεγονός που περιορίζει την ταυτότητα της επιτιθέμενης δύναμης στη Γαλλία και την Αίγυπτο, τις δύο χώρες εντός του εύρους της βάσης που διαθέτουν αυτού του τύπου τα αεροσκάφη .
Οι ίδιες πηγές θεωρούν την επίθεση μια γρήγορη απάντηση στην επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη, η οποία αντικατοπτρίζει την έκταση της τουρκικής εμπλοκής στη δυτική Λιβύη.
Η τουρκική παρουσία στη Λιβύη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική τόσο για το Κάιρο όσο και για το Παρίσι, ωθώντας τους να αυξήσουν τον τόνο της κριτικής τους για την Άγκυρα. Το Κάιρο έχει απειλήσει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη εάν οι  υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις της Τρίπολης προσπαθήσουν να προχωρήσουν προς τη Σύρτη, ενώ το Παρίσι χαρακτήρισε τις τουρκικές κινήσεις ως «απαράδεκτες».

Παρόλο που τα ΜΜΕ σε Τουρκία και  Κατάρ  αρνήθηκαν ότι υπήρχαν θύματα στη βομβιστική επίθεση,  πηγή  επιβεβαίωσε ότι οι επιδρομές προκάλεσαν το θάνατο αρκετών Τούρκων στρατιωτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στην πόλη του al-Jamil, κοντά στη βάση.
Ένας συνταξιούχος αξιωματικός του στρατού της Λιβύης που κατοικούσε στην περιοχή Zintan αποκάλυψε στο The Arab Weekly ότι μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών ξεκίνησε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στη βάση al-Watiya, όπου η Τουρκία είχε αναπτύξει  F-16,  μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 και Anka-S,  και αντιαεροπορικά Hawk MIM-23.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.