ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρ.Τ.Ερντογάν προς ΗΠΑ: «Θα πνίξουμε στο αίμα την κουρδική δύναμη που δημιουργήσατε»

1 min read

Οργισμένη απάντηση έδωσε σήμερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κουρδικού στρατού αποτελούμενου από 30.000 άνδρες των SDF ώστε αυτές να επιτηρούν τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και Συρίας – Ιράκ, μεγάλο μέρος των οποίων ελέγχουν.

Χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος είπε «θα πνίξουμε μια τέτοια δύναμη».

Από το 2015 ο Τούρκος πρόεδρος έχει έρθει σε ρήξη με τις ΗΠΑ για τη βοήθεια που παρέχουν στους Κούρδους της Συρίας, στους οποίους κυριαρχεί το αδελφό κόμμα του PKK (Kόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν), PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης).

Στην ουσία πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό.

Ο Εrdogan κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δημιουργούν μια «τρομοκρατική δύναμη» στα τουρκικά σύνορα. Η Άγκυρα θεωρεί τις συριακές κουρδικές πολιτοφυλακές σαν τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες συνδέονται με τους Κούρδους που πολεμούν εναντίον του τουρκικού κράτους στη ΝΑ Τουρκία.

«Δεν είμαστε χώρα τσαντίρι. Είμαστε χώρα που γεννήθηκε από στάχτες. Δεν θα δεχτούμε την αντικατάσταση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙSIS με μια άλλη τρομοκρατικής οργάνωση», είπε, αναφερόμενος στους 30.000 άνδρες που συγκεντρώνονται στα σύνορα της Τουρκίας και συμπλήρωσε:

«Το βλέπετε κι εσείς κι εγώ. Οι σύμμαχοί μας επιμένουν στην ίδρυση στρατού στα σύνορά μας. Μήπως είναι επειδή η Τουρκία είναι ο επόμενός τους στόχος; Είναι καθήκον μας να κόψουμε αυτό το τρομοκρατικό χέρι, πριν προλάβει να σηκωθεί», ανέφερε, σύμφωνα με τη Cumhuriyet, μιλώντας στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş.
Αναφερόμενος στην προσμονή της Τουρκίας από τις συμμαχικές χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ στην επιχείρηση στην Αφρίν, είπε τα εξής:«Αυτό που περιμένουμε από τους συμμάχους μας στη διαδικασία αυτή είναι να συμπεριφερθούν σύμφωνα με το πνεύμα των βαθιά ριζωμένων σχέσεων μας. Θα φανεί ξεκάθαρα το πόσο αληθινές ή ψεύτικες είναι έννοιες όπως υποδειγματική εταιρική σχέση, φιλία και στρατηγική συμμαχία».«Είναι μια εποχή που πρέπει να εφαρμόσεις πλήρως τη στρατηγική εταιρική σχέση», υπογράμμισε.«Παρ’ όλα αυτά εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με την Αμερική στην περιοχή και ελπίζουμε ότι θα συμπορευτούμε. «Περιμένουμε να στηρίξουν τις νόμιμες προσπάθειες της Τουρκίας. Περιμένουμε από τους φίλους μας να συμπεριφερθούν με τρόπο που τους αρμόζει σε ένα τέτοιο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα που αποτελεί ζήτημα διαιώνισης για τη χώρα μας», είπε ο Ερντογάν.«Ελπίζω ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Αφρίν οι δυνάμεις αυτές δεν θα κάνουν το λάθος να φανούν ότι βρίσκονται στην ίδια παράταξη με τις τρομοκρατικές οργανώσεις», πρόσθεσε.

Έντονα αντέδρασε το τουρκικό ΥΠΕΞ στην απόφαση των ΗΠΑ να συγκροτήσουν συνοριακή δύναμη αποτελούμενη από 30 χιλιάδες άντρες υπό το  PYD/YPG (Κούρδοι Συρίας) στο βόρειο τμήμα της Συρίας που συνορεύει με την Τουρκία.

«Υπενθυμιζουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να εξολοθρεύσουμε κάθε απειλή προς την Τουρκία καταδικάζοντας την επιμονή σε αυτή την λάθος προσέγγιση»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  στις 10 Ιανουαρίου ο επιτετραμμένος της πρεσβείας των ΗΠΑ κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ και του ζητήθηκαν εξηγήσεις έπειτα από σχετικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από διεθνή ΜΜΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.