ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Qatargate Απορρίφθηκε το νέο αίτημά της Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή

1 min read

Σε κράτηση παραμένουν Εύα Καϊλή και Αντόνιο Παντσέρι. Ακόμη δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο σχετικά με το τι θα γίνει με τον έτερο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα. 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, αργά το απόγευμα της Πέμπτης (16/2) η Εύα Καϊλή βρέθηκε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, για τρίτη φορά η Εύα Καϊλή, για την παράταση ή μη της προφυλάκισής της.

Όπως μετέδωσε το MEGA, σε περίπτωση που απορριφθεί και το 3ο αίτημα αποφυλάκισης, τότε αναμένεται να γίνει έφεση από τους δικηγόρους της. Δηλαδή, σε 15 μέρες θα κάνει έφεση και σε περίπτωση που απορριφθεί και πάλι, θα μπορεί έπειτα από δύο μήνες να κάνει νέο αίτημα αποφυλάκισης.

ευα καιλη, αποφαση, δικηγοροι

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, στις νέες του καταθέσεις ο Αντόνιο Παντσέρι αναφέρει ότι είχε ακούσει ότι η Εύα Καϊλή έλαβε χρήματα από το Κατάρ για την προεκλογική της εκστρατεία. «Δεν έχει στοιχεία», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. Στις 14 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο δικαστής Κλεζ πρόσθεσε άλλη μία κατηγορία για την Εύα Καϊλή: Τη συμμετοχή στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στην ίδια αίθουσα, βρέθηκε για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Qatargate, και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μάρκ Ταραμπέλα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Σεν Ζιλ.

Ο πρώτος που βρέθηκε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ήταν ο συνεργάτης των συνηγόρων του Ιταλού πρώην Ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Όπως δήλωσε ο νέος δικηγόρος της Ευρωβουλευτού κατά τη διάρκεια της ακρόασης της δεν ήταν παρών ο γενικός εισαγγελέας του Βελγίου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση, Μισέλ Κλεζ, καθώς ο δικηγόρος του Μαρκ Ταραμπέλα ζήτησε την εξαίρεσή του και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να παρίσταται στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Σβεν Μαρί: Δύσκολη κατάσταση το θέμα της κράτησης της Καϊλή

sven kaili αποφαση καιλη

Η γραμμή που ακολολυθησε ο νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή Σβεν Μαρί είναι ότι είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» δήλωσε νωρίτερα ο «δικηγόρος του διαβόλου» σύμφωνα με τον οποίο το αίτημα της κ. Καϊλή είναι η αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

«Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κα Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της», δήλωσε ο Σβεν Μαρί.

Για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή «ζητήσαμε αποφυλάκιση υπό όρους ή, εναλλακτικά, κατ’ οίκον περιορισμό», δήλωσε ο δικηγόρος, Sven Mary, στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας στο Palais de Justice στις Βρυξέλλες. «Το θέμα είναι ότι αν κάποιος γίνεται απλώς σύμβολο, η κράτηση είναι συμβολική επειδή το άτομο είναι γνωστό, είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε αποδεικτικά στοιχεία ούτε συμπαιγνία επίσης», δήλωσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.