ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πυροσβεστική: 3.800 δασικές πυρκαγιές από την αρχή της σεζόν – 361 την τελευταία εβδομάδα

1 min read

Η πυροσβεστική έχει αντιμετωπίσει από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Τζίμα Ραφαέλα. Υπό έλεγχο ή σε ύφεση τα σημερινά μέτωπα σε Δομοκό, Σέρρες, Κορωπί και Ηλεία.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Πετρωτό Δομοκού είναι οριοθετημένη, όπως και αυτή που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:48 το πρωί σε δασική έκταση στον Ασκό Ζακύνθου και είχε προκαλέσει την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μεγάλα Αλώνια προς ασφαλή κατεύθυνση με αποστολή μηνύματος από το 112. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Ορεινής του δήμου Σερρών έχει ελεγχθεί ενώ σε λιγότερο απο μια ώρα ελέγχθηκε και η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση που ξεκίνησε στις 11:43 το πρωί στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:14 στη Σπιάντζα Ηλείας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Έβρο, Κρήτη και Αιγαίο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.